20 °C, 2.4 m/s, 74.9 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi1.decembris – Pasaules AIDS diena
1.decembris – Pasaules AIDS diena
29/11/2010

1.decembrī, Pasaules AIDS dienā, Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Atkarību profilakses centrs organizē vairākus pasākumus. Atkarību profilakses centrā notiks Atvērto durvju diena, centra darbinieki apmeklēs pilsētas skolas un vakarā notiks Sarkanā Krusta jauniešu organizācijas rīkotais Lāpu gājiens.

HIV/AIDS profilakses pasākumi notiks Jelgavas 4. vidusskolas 10.un 11. klasēm, Jelgavas 1. ģimnāzijas 10.un 11. klasēm, kā arī Amatniecības vidusskolas pirmajiem kursiem. Pasākumu mērķis ir informēt skolēnus par dažādiem profilakses pasākumiem, kuri saistīti ar HIV/AIDS: infekcijas transmisijas ceļiem (kā var un nevar inficēties), kā ikdienā sadzīvot ar inficētu cilvēku, par ikviena cilvēka rīcību riska situācijās u.c..

Atkarību profilakses centrā no pulksten 13.00 līdz 16.00 notiks Atvērto durvju diena, lai apmeklētājus informētu par HIV /AIDS izplatību un inficēšanās iespējamību, kā arī profilaksi cīņā pret šo slimību.

Lai piedalītos Sarkanā Krusta jauniešu organizācijas organizētajā Lāpu gājienā, dalībnieki tiek aicināti pulcēties pulksten 17.30 pie kluba „Četri baltie krekli”.

1.decembris tiek atzīmēts visā pasaulē, lai veicinātu sabiedrības izpratni, paaugstinātu izglītības līmeni un mazinātu aizspriedumus par HIV/AIDS un tā sekām.

Informācija sagatavota
Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Atkarību profilakses centrā