16.9 °C, 2.5 m/s, 88.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiValsts svētkos pasniedz pilsētas augstākos apbalvojumus
Valsts svētkos pasniedz pilsētas augstākos apbalvojumus
22/11/2010

FOTO: Ivars Veiliņš

Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, svētku pieņemšanā pie Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa tika pasniegti Jelgavas pilsētas augstākie apbalvojumi – „Goda zīme” un „Goda raksts”.

Augstākais pilsētas apbalvojums – „Goda zīme” pasniegts akadēmiķim Jānim Stradiņam, Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājam, par ieguldījumu pilsētas attīstībā, tās vēstures izpētē un popularizēšanā.

„Goda zīme” pasniegta profesoram Pēterim Rivžam, Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātņu prorektoram, par ilggadēju radošu pedagoģisko, zinātnisko un sabiedrisko darbību.

Apbalvojumu „Goda zīme” saņēma Rauls Kreicbergs par ieguldījumu pilsētas drošībā.

Tā kā Jelgavas Vissvētākās Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo draudzes garīdznieks Pjotrs Požidajevs veselības stāvokļa dēļ nevarēja ierasties uz pasākumu, apbalvojums „Goda Zīme” par ieguldījumu sabiedrības garīgajā audzināšanā un sabiedrisko aktivitāti tiks pasniegts individuāli.

Apbalvojums „Goda raksts” pasniegts Rutai Viesturei, Jelgavas poliklīnikas ārstei ķirurģei, par mūža ieguldījumu pilsētas medicīnas sistēmas attīstībā.

Apbalvojumu „Goda raksts” saņēma Valentīns Girdo, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja inspektors, par pašaizliedzīgu darbu un ieguldījumu pilsētas sabiedriskajā kārtībā un drošībā.

Kopā ar apbalvojumu „Goda zīme” pasniegta 150 latu naudas balva, bet kopā ar „Goda rakstu” – naudas balva 100 lati. Naudas balvas izmaksātas no pilsētas pasākumiem plānotajiem līdzekļiem.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā