14.6 °C, 1.3 m/s, 91.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavu vizītē apmeklē Francijas Republikas vēstniece
Jelgavu vizītē apmeklē Francijas Republikas vēstniece
16/11/2010

Otrdien, 16. novembrī, Jelgavu apmeklēja Francijas Republikas vēstniece Latvijā Šantāla Puarē. Vizītes laikā vēstniece tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, iepazinās ar Jelgavas pilsētu un piedalījās Sv. Trīsvienības baznīcas torņa atklāšanas pasākumā.

Š. Puarē kundzi vizītē pavadīja vēstniecības padomnieks sadarbības un izglītības jautājumos J. L. Lepretrs un padomnieks ekonomikas un tirdzniecības jautājumos Ž. F. Datī.

Tiekoties ar vēstnieci Jelgavas domes priekšsēdētāju A. Rāviņš atzīmēja Jelgavas veiksmīgo sadarbību ar Francijas pilsētu Rueil – Malmaison. Līdz šim ES pārrobežu projekta ietvaros kopā ar sadarbības partneriem no Šauļiem (Lietuva) ir iepazīti civilās aizsardzības plāna izstrādes pamatprincipi un riska novērtējums Rueil – Malmaison.

Notikusi sadarbība izglītības jomā, piedaloties skolēnu apmaiņas programmā starp Rišeljē ģimnāziju un Jelgavas Valsts ģimnāziju.
Jelgavas Amatu vidusskolai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Santos Dumonta liceju (Lycée Santos Dumont) no Saint-Cloud pilsētas, kas izpaužas pieredzes apmaiņā starp pedagogiem ar mērķi uzlabot mācību metodiku un apmācības procesu.
Sadraudzības pilsētā Rueil – Malmaison viesojies Jelgavas valsts ģimnāzijas koris „Skali” un džeza festivālā piedalījās Jelgavas bigbends.

Vēstniece atzinīgi novērtēja Jelgavas sadarbību ar sadraudzības pilsētu un aicināja to paplašināt, attīstot ekonomikas un uzņēmējdarbības jomās.

Plānots, ka Jelgava šogad piedalīsies Rueil – Malmaison pilsētas Ziemassvētku tirdziņā ar amatnieku darinājumiem – lina izstrādājumiem, rokdarbiem un keramiku. Jelgavas Amatu vidusskolas pārstāvji tirdziņā ceps pīrāgus un piparkūkas.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā