18.1 °C, 3.2 m/s, 85.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIzsludināta Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma
Izsludināta Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma
01/11/2010

Interreg
1. novembrī izsludināta 5. projektu konkursa kārta Centrālajā Baltijas jūras reģiona INTERREG IV A 2007 – 2013 pārrobežu sadarbības programmā. Programma no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem finansē pārrobežu sadarbības projektus, kuri veicina vides, ekonomiskās izaugsmes, kā arī pievilcīgas un dinamiskas kopienas veidošanos starp Igaunijas, Somijas, Latvijas un Zviedrijas reģioniem.

Programma ietver trīs prioritātes:

  1. Droša un veselīga vide (prioritātes mērķis ir aizsargāt un uzlabot kopējo vidi, īpašu uzmanību pievēršot Baltijas jūrai);
  2. Ekonomiski konkurētspējīgs un inovatīvs reģions (prioritāte dota vispārējai Baltijas jūras reģiona teritorijas ekonomikas attīstībai un konkurētspējas veicināšanai);
  3. Pievilcīgas un dinamiskas kopienas (prioritātes mērķis ir radīt labāku dzīves vidi Baltijas jūras reģiona teritorijas iedzīvotājiem).

Programmas kopējais finansējums 2007. – 2013. gadam ir 52 670 471 eiro. No 2008. līdz 2010.gadam programmas ietvaros jau tika organizēti vairāki projektu konkursi, kuru rezultātā apstiprinātajiem projektiem tika piešķirti 24 814 370 eiro. Šis, proti, 5.projektu konkurss, kas ir izsludināts novembrī, varētu būt pēdējā iespēja pieteikt Jūsu projektu šīs programmas finansējumam 2007. – 2013.gada periodā.

Interesenti tiek aicināti izvērtēt iespējas piedalīties 5.projektu konkursā, tādējādi iegūstot neatsveramu starptautisko pieredzi un ieguvumus no konkrētiem projektu rezultātiem attiecīgajā nozarē (pētījumi, priekšizpēte un tehniskā dokumentācija, apmācība un pieredzes apmaiņa, investīciju sagatavošana utt.).


Sīkāka informācija
(latviski)
Programmas mājas lapa (angliski)

Informāciju sagatavoja:
Zemgales NVO Centrs