23.8 °C, 4.9 m/s, 56.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU notiks konference par energoefektivitātes paaugstināšanu
LLU notiks konference par energoefektivitātes paaugstināšanu
06/10/2010

Otrdien, 12. oktobrī pulksten 12 Latvijas Lauksaimniecības universitātē ( LLU), Jelgavas pils Sudraba zālē notiks praktiskā konference „Augstskolu pētniecības potenciāls un saikne ar uzņēmējdarbību energoefektīvu risinājumu attīstībā un ieviešanā Latvijā”.
 
Veicot Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstītā projekta „ Cilvēkresursu piesaiste atjaunojamo enerģijas avotu pētījumiem” ieviešanu, minēto konferenci LLU rīko sadarbībā ar būvmateriālu ražotāju uzņēmumu SIA „Knauf”, SIA „Komercdarbības un finanšu pētniecības aģentūra” un Vides ministriju. Konferencē aicināti piedalīties Latvijas augstskolu un zinātniski pētniecisko iestāžu pētnieki, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvji, uzņēmēji, plašsaziņas līdzekļu darbinieki, kā arī universitāšu mācībspēki, doktoranti un maģistranti. Paredzēts, ka konferences dalībniekus uzrunās LLU rektors profesors Juris Skujāns, SIA „Knauf” valdes loceklis Jānis Kraulis un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, LLU Goda doktors Juris Ekmanis.
 
Pasākuma laikā dalībnieki varēs iepazīties ar pavisam piecām prezentācijām par tādiem aktuāliem jautājumiem kā „ Augstskolu un būvmateriālu ražošanas industrijas sadarbības iespējas ilgtspējīgas būvniecības kontekstā”, „Pētniecības virzieni, nodrošinājums un iespējas ēku energoefektivitātes un arhitektoniski ainaviskās telpas sakārtošanas jomā” , „Paaugstinātas ekoloģiskās vērtības koksnes ražojumi būvniecībai un dzīves vides iekārtošanai”, „Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes zinātniskās pētniecības potenciāls un darbības virzieni”, un „Laukaugu industriālās izmantošanas daudzveidība”.

Informāciju sagatavoja
Juris Kālis,
LLU preses sekretārs.
Tālrunis 63028085, 29144960