25 °C, 4.6 m/s, 53.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBJC nometnē nodarbības uzsāk „Lediņu bitītes”
BJC nometnē nodarbības uzsāk „Lediņu bitītes”
04/10/2010

FOTO: Ivars Veiliņš

Bērnu un jauniešu centra „Junda” nometnē „Lediņi” no 5.oktobra darbu sācis pulciņš „Lediņu bitītes” bērniem ar īpašām vajadzībām. Katrai bērnu grupai nodarbības notiek vienu reizi nedēļā.

Pulciņa nodarbībās bērniem ir iespēja papildus veidot komunikācijas prasmes, lai paplašinātu redzesloku.

Nodarbībās piedalās bērni no Jelgavas Speciālās pamatskolas, Jelgavas 1. sanatorijas internātpamatskolas un pirmsskolas izglītības iestādes „Rotaļa”.

Pulciņa nodarbības vada pieredzējuši pedagogi, kuri ir apguvuši Montesori atveseļošanās pedagoģiju un taktīlo stimulāciju. Nodarbībās piedalās pirmsskolas un skolas vecuma bērni.

Iespēja izveidot pulciņu bērniem ar īpašām vajadzībām radās pēc projekta „Daudzfunkcionālā atbalsta centra izveide bērniem ar īpašām vajadzībām Jelgavā” realizācijas. Projekta ietvaros tika rekonstruēta un aprīkota „Lediņi” centrālā ēka, iegādāti Montesori pedagoģijas sistēmas mācību līdzekļi un apmācīti speciālisti darbam ar bērniem ar īpašām vajadzībām – funkciju traucējumiem. Ar projekta finansējumu iegādāts speciāli aprīkots mikroautobuss, ar kuru bērni tiek aizvesti un atvesti no pulciņa nodarbībām.

Projekts ietvēra partnerības veidošanu starp Bērnu un jauniešu centru „Junda” un Jelgavas pašvaldību, kā projekta pieteicēju, Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centru un Bērnu invalīdu fondu „Cerība”, kā projekta partneriem.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā