23.6 °C, 4.6 m/s, 62.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiĶīnas TR vēstnieks: mūsu sadarbībai ir liels potenciāls
Ķīnas TR vēstnieks: mūsu sadarbībai ir liels potenciāls
16/09/2010

Ceturtdien, 16.septembrī, Jelgavu iepazīšanās vizītē apmeklēja Ķīnas Tautas Republikas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Hu Yeshun. Jelgavas pilsētas domē vēstnieks tikās ar domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu.

Tikšanās laikā A.Rāviņš iepazīstināja vēstnieku ar Jelgavas pilsētu, tās attīstības plāniem. Vēstnieks Hu Yeshun atzina, ka redz lielu potenciālu sadarbībai starp Jelgavu un Šeņjanu. „Šeņjana ar septiņiem miljoniem iedzīvotāju ir Ķīnas mērogiem salīdzinoši maza pilsēta, taču tai ir lielas industriālās iespējas,” sacīja vēstnieks.

Jelgavas domes priekšsēdētājs uzskata, ka šī ir pašvaldības iespēja atvērt durvis mūsu speciālistiem un uzņēmējiem sadarbībai ar partneriem Ķīnā, lai kopā radītu produktus, kas būtu interesanti gan Eiropā, gan Ķīnā.

Pēc tikšanās domē vēstnieks apmeklēja Jelgavas Reģionālo pieaugušo izglītības centru un Jelgavas Ģ. Eliasa Vēstures un mākslas muzeju.

Šeņjana ir ĶTR Ziemeļaustrumu provinces Liaoņinas galvaspilsēta. Vēsturiski vairāku Cinu (Qing) dinastijas imperatoru valdīšanas laikā Šeņjana ir bijusi Ķīnas galvaspilsēta. Mūsdienās tā ir strauji augošs rūpniecības centrs, kurā vēsturiskais mantojums organiski mijiedarbojas ar jaunā laikmeta sasniegumiem. Šeņjana ir ZA Ķīnas loģistikas centrs ar attīstītu transporta infrastruktūru. Šeņjanā ir izveidotas vairākas Speciālās Ekonomiskās Zonas (SEZ), industriālie parki, tā ir īpaši atpazīstama mašīnbūves jomā, tostarp arī kā nozīmīgs automašīnu un lidmašīnu ražošanas centrs, kā arī dēvēta par ZA Ķīnas finanšu centru. Pilsētā aktīvi tiek attīstītas videi draudzīgas tehnoloģijas un risinājumi.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā