23.6 °C, 4.6 m/s, 62.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAr satiksmes ministru pārrunā pilsētas attīstību
Ar satiksmes ministru pārrunā pilsētas attīstību
15/09/2010

Trešdien, 15.septembrī, Jelgavu apmeklēja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards. Ministrs tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu un pārrunāja jautājumus, kas ir būtiski pilsētas attīstībai.

Ministrs ar domes priekšsēdētāju pārrunāja par nākotnes perspektīvu, kas ir saistīta ar iespējamo Ziemeļu tilta būvniecību pār Lielupi. Šobrīd satiksmes organizācijas attīstību Jelgavā kavē tiltu trūkums pār Lielupi. Esošais pilsētas apvedceļa loks ir nenoslēgts un satiksme tiek sakoncentrēta uz galvenās maģistrāles Dobeles šoseja – Lielā iela – Rīgas iela. Ziemeļu tilta trūkums pašlaik rada pilsētas apvedceļa un maģistrālo ielu tīkla pārrāvumu. Īpaši aktuāls Ziemeļu šķērsojuma jautājums kļūst kontekstā ar bijušā lidlauka un tam piegulošo teritoriju attīstību un industriālās zonas izveidošanu, kā arī Liepājas un Ventspils virziena kravu pārvadājumu attīstību.

Amatpersonas aktualizēja jautājumu par satiksmes termināla būvniecību pie dzelzceļa stacijas, kas ļautu optimizēt sabiedriskā transporta sistēmu, radot iespēju pasažieriem izvēlēties piemērotāko transporta veidu.

Pēc tikšanās domē ministrs apskatīja ielu rekonstrukciju darbos paveikto Dobeles šosejā, Rūpniecības ielā un J.Asara ielā.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā