23.5 °C, 4.3 m/s, 63.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmes ministrs iepazīsies ar ielu rekonstrukciju darbiem
Satiksmes ministrs iepazīsies ar ielu rekonstrukciju darbiem
14/09/2010

Trešdien, 15.septembrī, Jelgavu darba vizītē apmeklēs satiksmes ministrs Kaspars Gerhards. Ministrs tiksies ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, kā arī apskatīs ielu rekonstrukciju objektus pilsētā.

Plānots, ka ministrs apmeklēs Lielās un Dambja ielu krustojumu, apskatīs Vecpilsētas sakārtotos ielu posmus, iepazīsies ar paveiktajiem Dobeles šosejas rekonstrukcijas darbiem, kā arī Rūpniecības ielas posma rekonstrukciju.
Jelgavas pilsētas ielu rekonstrukciju finansējuma avots ir ES ERAF, Valsts budžets un Jelgavas pašvaldība.

Lielā iela posmā no Dambja ielas līdz Māras ielai un Dobeles šoseja posmā no Māras ielas līdz Atmodas ielai
Rekonstruējamajā posmā izbūvēta četru joslu brauktuve, nodrošinot pilsētas šķērsojošās maģistrāles Rīgas iela – Lielā iela – Dobeles šoseja vienādu brauktuvju joslu skaitu un platumu, izbūvētas gājēju ietves un veloceliņš, rekonstruēts ārējais apgaismojums, rekonstruētas un izbūvētas inženierkomunikācijas, uzstādītas jaunas sabiedriskā transporta pieturvietas.
Būvprojekta realizācija sākta 2009.gada jūlijā un pabeigta 2010.gada septembrī. Darbu kopējās izmaksas 2 374 237,46 Ls (ar PVN). Darbus veica akciju sabiedrība “A.C.B.”

Dobeles šosejas rekonstrukcija
Rekonstrukcijas darbu ietvaros (no 2010.gada jūnija līdz 2011.gada novembrim) tiks uzlaboti ielu parametri – izbūvētas četru joslu brauktuve, gājēju ietves apvienotas ar veloceliņiem ielas abas pusēs, ielu apgaismojums ielas abas pusēs, sakārtota lietus ūdens kanalizācija, izbūvēta sakaru kanalizācija un labiekārtota pieguļošā teritorija. Uzlabota satiksmes organizācija – izbūvētas drošības saliņas un stāvlaukums autobusiem un smagajam autotransportam, kā arī izbūvēti luksofori.

Dobeles šosejas rekonstrukcijas pirmā kārta posmā no Pūra ceļa līdz 5.līnijai tika sākta jūnijā. Darbu kopējās izmaksas ir Ls 3 437 443,66 (ar PVN).
Dobeles šosejas rekonstrukcijas otro kārtu posmā no 5.līnijas līdz Svētes upes tiltam plānots sākt 2010.gada septembrī. Darbu kopējās izmaksas Ls 1 168 469,92 (ar PVN). Darbus veic SIA „Ceļu būvniecības sabiedrība „Igate””.

J.Asara ielas rekonstrukcija posmā no Vecpilsētas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai
Rekonstrukcijas darbu ietvaros veikta gājēju ietves izbūve abās brauktuves pusēs, ielas braucamajā daļā ieklāts bruģakmens, uzstādīti 11 ielas apgaismojuma balsti. Izbūvēts jauni ūdensapgādes, kanalizācijas un lietus ūdens kanalizācijas tīkli, tika izbūvēta sakaru kanalizācija. Labiekārtošanas darbu ietvaros tika novietoti soliņi, atkritumu urnas un izveidoti apstādījumi.
Rekonstrukcijas darbu veicējs akciju sabiedrība „Ceļu pārvalde”. Darbi tika uzsākti 2010.gada jūnijā un tos plānots pabeigt septembrī. Darbu kopējās izmaksas ir 128 209,40 Ls (ar PVN).

Rūpniecības – Atmodas ielas posma rekonstrukcija
Ielas posma rekonstrukcijas darbi veikti satiksmes drošības uzlabošanai.
Ir uzlabota satiksmes organizācija Rūpniecības – Filozofu ielu un Atmodas – Dambja ielu krustojumos: izbūvēti divi luksofori, veikta pilna ielas apgaismojuma rekonstrukcija un izbūvēta apvienotā ietve gājējiem un velobraucējiem.
Krustojumu posmos ir atjaunots asfalta segums brauktuvēm, izbūvētas gūlijas un caurtekas. Satiksme tiek regulēta ar luksoforiem, ceļa zīmēm un horizontālajiem apzīmējumiem. Satiksmes drošībai starp brauktuvi un ietvi ir uzstādītas aizsargbarjeras. Autobusu pieturvietām izbūvēti paplašinājumi.
Darbu kopējās izmaksas ir 217 597,69 Ls. Darbus veica SIA „Ceļu būvniecības sabiedrība „Igate””

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre
Tel. 63005558

www.jelgava.lv