20.2 °C, 3.8 m/s, 76.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas Amatu vidusskolā frizieru profesiju apgūs mūsdienīgā vidē
Jelgavas Amatu vidusskolā frizieru profesiju apgūs mūsdienīgā vidē
01/09/2010

Eiropas Reģionālā Attīstības fonda Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. gadam atbalstītā projekta ietvaros Jelgavas Amatu vidusskolā pozitīvas pārmaiņas piedzīvojusi arodizglītības programma „Frizieru pakalpojumi”.
 
2009. gada novembrī Jelgavas Amatu vidusskola sadarbībā ar Klaipēdas šuvēju un biznesa servisa skolu uzsāka projekta „Sadarbība mācību programmu kvalitātes uzlabošanai” realizāciju, kura mērķis ir frizieru apmācību kvalitātes paaugstināšana, kas uzlabotu skolēnu konkurētspēju darba tirgū pēc skolas beigšanas.
 
Projekta partneri ir realizējuši vairākas aktivitātes, kas uzlabos mācību procesu skolās.
Jelgavas Amatu vidusskolai par projekta līdzekļiem ir izstrādāta mājas lapa www.javs.lv, kur mācību iestādes audzēkņi, viņu vecāki un pedagogi var iepazīties ar piedāvātajām mācību programmām un citām aktualitātēs, kas saistītas ar skolas mācību procesu un ārpus mācību darbu.
 
Tāpat projekta ietvaros ir renovētas frizieru praktisko nodarbību mācību telpas un iegādātas mēbeles. Līdz septembra vidum tiks iegādāts un uzstādīts speciāls aprīkojums nākamo frizieru praktiskajām nodarbībām.
 
Kopā ar projekta sadarbības partnera – Klaipēdas šuvēju un biznesa servisa skolas speciālistiem ir izstrādāta ilgtermiņa sadarbības programmas projekts , paredzot konkrētas sadarbības iespējas starp abām skolām. Projekta ietvaros notikuši vairāki pedagogu un izglītības jomas speciālistu pieredzes apmaiņas braucieni, lai iepazītos ar līdzīgu arodizglītības un profesionālo mācību iestāžu darbu.
 
Projekta realizācijas laikā sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti ir izstrādāts 32 mācību stundu modulis „Kā uzsākt savu biznesu”, kas palīdzēs skolas frizieru specialitātes audzēkņiem apgūt uzņēmējdarbības uzsākšanas pamatus. Programmā iekļauts mācību materiāls pedagogam, mācību materiāls audzēkņiem, kā arī pārbaudes darbi un uzskates materiāli. Programmu paredzēts ieviest no 2009. gada septembra. LLU pasniedzēji ir veikuši arī izmaiņas esošajā frizieru specialitātes mācību priekšmeta „Ekonomika” programmas saturā.
 
Projekta kopējais budžets ir 257 615,72 EUR, tai skaitā 85% – ERAF piešķirtais līdzfinansējums. Jelgavas Amatu vidusskolai projekta aktivitāšu īstenošanai piešķirti 127 426,26 EUR (108 312,32 EUR – ERAF finansējums, 12 742,94 EUR – pašvaldības līdzfinansējums, 6 371,00 EUR – valsts budžeta dotācija) no kopējās projekta budžeta summas, savukārt pārējā finansējuma daļa ir  Klaipēdas šuvēju un biznesa servisa skolai, kurā plānots veikt līdzīgus uzlabojumus.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā