14.9 °C, 2.8 m/s, 95.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiks viena no 5 pirmsvēlēšanu diskusijām
Jelgavā notiks viena no 5 pirmsvēlēšanu diskusijām
31/08/2010

Vēlēšanu reformas biedrība rīko vēlētāju – deputātu kandidātu diskusijas, kuru mērķis ir pirms 10.Saeimas vēlēšanām nodrošināt labāku komunikāciju starp sabiedrību un deputātu kandidātiem, palīdzēt vēlētājiem izdarīt pārdomātāku izvēli, veicināt līdzdalību vēlēšanās un rosināt pilsoniskās sabiedrības plašāku iesaistīšanos politiskajos procesos. Šīs būs pirmās Saeimas vēlēšanas Latvijas vēsturē, kad deputātu kandidātus varēs pieteikt tikai vienā apgabalā, tādēļ katra apgabala diskusijā tiks aicināti piedalīties vadošie deputātu kandidāti no tām apvienībām, kurām pēc jaunākajiem socioloģiskiem pētījumiem un 9. Saeimas vēlēšanu rezultātiem attiecīgajā apgabalā ir reālas iespējas iegūt vismaz 5% vēlētāju balsu.
 

Diskusijas ilgums paredzēts aptuveni divas ar pusi stundas, un tajās lielākais laiks būs atvēlēts katras pilsētas sabiedrības un organizāciju pārstāvju iepriekš sagatavotiem jautājumiem un publikas jautājumiem pie kopējā mikrofona skatuves priekšā. Deputātu kandidātu pienākums būs izvairīties no populistiskiem solījumiem un uz uzdotajiem jautājumiem atbildēt tieši un konkrēti – kāda būs deputāta kandidāta nostāja un rīcība ievēlēšanas gadījumā.
 

Diskusijas notiks:

  • 26.augustā Kuldīga (Kurzeme)
  • 9.septembrī Valmierā (Vidzemes vēlēšanu apgabals);
  • 14.septembrī Jelgavā (Zemgale, diskusiju vadīs Aidis Tomsons);
  • 15.septembrī Rēzeknē (Latgale);
  • 20.septembrī Rīgā (Aidis Tomsons).

Visu diskusiju sākuma laiks – plkst. 17.00. Lai diskusijās visiem apvienību pārstāvjiem būtu vienādi „spēles noteikumi”, esam izstrādājuši vadlīnijas, ar kurām esam iepazīstinājuši apvienības un medijus.
 

Visu diskusiju pilns video ieraksts un katra deputātu kandidāta atbildes tiks rakstiski apkopotas, ievietotas internetā un nosūtītas medijiem ar atļauju lietot savu materiālu veidošanā.
 

Diskusijas rīko Vēlēšanu reformas biedrība sadarbībā ar reģionālajiem laikrakstiem „Zemgales ziņas”, „Kurzemnieks”, „Liesma”, un „Rēzeknes vēstis”, kā arī Vidzemes augstskolu un Rēzeknes augstskolu. Diskusijas finansiāli atbalsta Konrāda Adenauera fonds.

Informāciju sagatavoja:
Zemgales NVO Centrs