14.9 °C, 2.8 m/s, 95.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiCeturtdien atklās Zemgales Olimpisko centru
Ceturtdien atklās Zemgales Olimpisko centru
28/08/2010

ZOC

FOTO: Ivars Veiliņš

Ceturtdien, 2. septembrī, plkst. 16.30 Jelgavā, Kronvalda ielā 24, svinīgi tiks atklāts Zemgales Olimpiskais centrs – modernākais multifunkcionāls sporta komplekss Zemgalē. Atklāšanas pasākuma ietvaros plānota draudzības spēle starp 2010. gada Latvijas futbola kausa ieguvējiem Jelgavas klubu „Jelgava” un Anglijas premjerlīgas futbola klubu „Blackpool”, ko tiešraidē translēs Latvijas televīzijas 7.kanāls.

Zemgales Olimpiskā centra platība ir 61 520 kvadrātmetru, tā būvniecība kopumā izmaksāja 16,5 miljonus latu.
Jaunuzbūvētajā sporta kompleksā ir Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAF) prasībām atbilstošs vieglatlētikas stadions ar skrejceliņiem un sektoriem dažādām šī sporta veida disciplīnām, Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) standartiem atbilstoši divi futbola laukumi – viens ar dabīgo, otrs ar mākslīgo segumu, kā arī sporta spēļu atklātais laukums. Kopumā stadiona tribīnēs paredzētas 1500 skatītāju vietas. Savukārt daudzfunkcionālajā sporta hallē atrodas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) prasībām atbilstoša, divās daļās transformējama sporta spēļu zāle ar 2500 skatītāju vietām. Projekta ietvaros izveidota moderna BMX trase, kas izmantojama starptautiska mēroga sacensībām.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš atzīmē: „Ar lepnumu varam teikt, ka Zemgales Olimpiskais centrs būtiski pārvērtīs sporta dzīvi, cels tās kvalitāti ne tikai Jelgavas pilsētā, bet arī visā reģionā un kļūs par atbalstu sporta attīstībai valsts mērogā. Manuprāt, šis ir labākais veids, kā varam pateikties mūsu sportistiem, kas jau apliecinājuši sevi ar augstiem sasniegumiem futbolā, volejbolā, BMX un citos sporta veidos. Paldies arī visiem sadarbības partneriem – Latvijas Olimpiskajai komitejai, Saeimai, kas ar savu balsojumu atbalstīja galvojuma piešķiršanu, kā arī celtniekiem – ģenerāluzņēmējam uzņēmumam LEC u 109 apakšuzņēmumiem, kas savu darbu pildījuši ar lielu atbildību.,,

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis uzsver, ka: „Latvijas sportam un olimpiskajai kustībai šis ir ļoti nozīmīgs brīdis. Līdz ar Zemgales Olimpiskā centra atklāšanu, pabeigta reģionālo Olimpisko centru būvniecības programma, kas nodrošina visās lielākajās Latvijas pilsētās – Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī un tagad arī Jelgavā mūsdienu prasībām atbilstošu, modernu un daudzfunkcionālu sporta centru darbību. Olimpiskie centri ir pareizs un savlaicīgs ieguldījums sporta sistēmas tālākajā attīstībā. Turklāt tas ir lielisks paraugs valsts, pašvaldību un sabiedriskā sektora sadarbības nozīmei valstiski svarīgu mērķu sasniegšanā.”

ZOC sporta kompleksu sporta nodarbībām varēs izmantot pilsētas skolēni, te plānots organizēt dažāda mēroga sacensības futbolā, vieglatlētikā, basketbolā, volejbolā un citās sporta spēlēs. Šeit trenēsies Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) basketbolisti, futbolisti un vieglatlēti. ZOC kļūs par treniņu un sacensību vietu vairākiem sporta klubiem – FK „Jelgava”, „Viola”, basketbola klubam „Zemgale” un citiem.

Zemgales Olimpiskā centra atklāšanas pasākumā paredzēta gan kultūras, gan sporta programma. Tajā iekļauts līdz šim nebijis notikums – draudzības spēle starp Jelgavas futbola klubu „Jelgava” un Anglijas premjerlīgas klubu „Blackpool”. Tā iespējams šogad ir vienīgā iespēja „Blackpool” redzēt Latvijā.

Tā kā jaunais centrs ir ietilpīgs un piemērots dažādiem pasākumiem, plānots, ka tur varētu notikt arī dažādi kultūras un citi publiski pasākumi.

ZOC būvniecības projekts tika uzsākts 2007. gadā un kopumā izmaksāja ap 16,5 miljoniem latu. Jaunā olimpiskā centra kapitāldaļu turētājas ir Jelgavas pilsētas pašvaldība un Latvijas Olimpiskā komiteja. ZOC būvniecību realizēja uzņēmums „LEC”.

Lai atrisinātu satiksmes organizācijas jautājumus, kas aktualizēsies pēc centra darbības uzsākšanas ap ZOC sakārtoti seši ielu posmi: Strazdu iela posmā no Kronvalda ielas līdz Akmeņu ielai; Akmeņu iela posmā no Brīvības bulvāra līdz Imantas ielai; Lāčplēša iela posmā no Kronvalda ielas līdz Brīvības bulvārim; Kronvalda iela posmā no Lāčplēša līdz Imantas ielai un no Izstādes ielas līdz Lāčplēša ielai, kā arī Imantas iela.

Mediju akreditācija

Informāciju sagatavoja:
Egita Veinberga
preses sekretāre
Jelgavas pilsētas pašvaldība
Tālr.: 63005458