14.9 °C, 2.3 m/s, 88.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiInteresenti no Krustpils novada iepazīstas ar ēku siltināšanas pieredzi Jelgavā
Interesenti no Krustpils novada iepazīstas ar ēku siltināšanas pieredzi Jelgavā
11/08/2010

5.augustā Jelgavu apmeklēja Krustpils novada pašvaldības pārstāvji un daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji, lai iepazītos ar Jelgavas pilsētas pieredzi daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes paaugstināšanā. Izmantojot ERAF programmā “Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” pieejamo finansējumu kopā ar Zemgales reģionālo enerģētikas aģentūru (ZREA) Krustpils novads renovācijai gatavojas virzīt piecas daudzdzīvokļu mājas no Variešu, Kūku un Mežāres pagasta.

Viesus ar paveikto renovētajās daudzdzīvokļu mājās Jelgavā iepazīstināja SIA „Jelgavas Nekustamo īpašumu pārvalde” valdes loceklis J.Vidžis un ZREA pārstāvji.

Viesi apmeklēja renovēto daudzdzīvokļu māju Helmaņa ielā 3 un viņiem bija iespēja apskatīt nama pagrabstāvu un jumtu ar atjaunoto ventilācijas sistēmu, iepazīties ar dzīvokļos pieslēgto alokatoru – siltumskaitītāju darbību.

Galvenais arguments par labu nama pilnai renovācijai bija Helmaņa 3 iedzīvotāju atzinums, ka rēķini par siltumapgādi ir būtiski samazinājušies – kopējais mēneša maksājums par apkuri un maksājums par veiktajiem renovācijas darbiem nav lielāks un atsevišķus mēnešus pat mazāks kā maksājums par apkuri un apsaimniekošanu tādai pašai nerenovētai mājai.

ZREA sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību gatavo braucienu uz Jelgavu interesentiem no Jēkabpils daudzdzīvokļu mājām, kurās dzīvokļu īpašnieku vairākums ir izteicis vēlmi mājas siltināšanai.

Informācija sagatavota
Zemgales reģionālā enerģētikas aģentūrā