14 °C, 1.8 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNotiks velotūre „Ieminies par iecietību ”
Notiks velotūre „Ieminies par iecietību ”
21/07/2010

No 24. jūlija. līdz 1. augustam Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne (LSKJ) rīko velobraucienu “Ieminies par iecietību”. Tas ir pasākumu kopums, kas notiek otro gadu, pulcējot jauniešus un brīvprātīgos kopīgā pulkā aktualizēt diskriminācijas tematiku Latvijā, rosinot cilvēkus domāt par daudzveidīgas sabiedrības priekšrocībām un savstarpējo toleranci.

Velotūres ietvaros 24. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 21.00, Jelgavas pilsētas pils saliņā Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes Jelgavas nodaļa sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrības integrācijas biroju, LLU studentu pašpārvaldi un citam organizācijām organizē tematiskus pasākumus pilsētas iedzīvotājiem par iecietības un tolerances veicināšanu sabiedrībā pret cilvēkiem ar invaliditāti, etniskajām kopienām un dzimumu līdztiesību.

Pasākuma programmā ietilps :
1. Invalīdu un draugu apvienības „Apeirons” veidotās radošās darbnīcas par invaliditātes problemātiku sabiedrībā – praktiskas darbības vērstas uz sapratnes veidošanu pret cilvēkiem ar fiziskiem defektiem( pārvietošanās, redzes u.c.). Invalīdu radošo filmu studiju prezentēšanu.
2. Tiesībsarga biroja darbinieku konsultācija par iespējamajiem diskriminācijas veidiem, kas tika vērsti uz kādu no pilsētas iedzīvotājiem.
3. Latvijas paraolimpiskā čempiona Aigara Apiņa tikšanās ar pasākuma dalībniekiem un viesiem.
4. Jelgavas etnisko kopienu koncerti, prezentējot savas tautas kultūru :Romu mūzikas grupa „Jagori”, Latviešu folkloras kopa „Dimzēns”, Jelgavas krievu biedrības “Istok” ansamblis “Slavjanočka”, Jelgavas pilsētas un rajona baltkrievu biedrības “Ļanok” ansamblis, Jelgavas ukraiņu biedrība “Smereka”.
5. LSKJ Jelgavas nodaļas rodošo darbnīcu teltis.

Rīgas piena kombināts ir sagādājis 3000 Jungle POP sulas saldējumus ar kuriem tiks cienāti pasākuma dalībnieki un viesi.

Informāciju sagatavoja
LSKJ Jelgavas nodaļa
Tālr: 26044411