16.4 °C, 2.8 m/s, 87.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina izteikt viedokli par pulksteņa zvanu melodiju
Aicina izteikt viedokli par pulksteņa zvanu melodiju
17/06/2010

Foto: K.Hercs

Foto: K.Hercs

No 17. jūnija pašvaldības portālā Jelgava.lv, kā arī klātienē Jelgavas pilsētas pašvaldības Informācijas aģentūrā jelgavnieki aicināti aizpildīt anketu un izteikt savu viedokli par to, cikos būtu jāatskan pirmajām un pēdējām zvanu skaņām un kādu pazīstamu melodiju apdares zvanu skaņās vēlētos dzirdēt Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pulkstenim
.
Viena no iecerēm ir ik stundu atskaņot zvanu skaņas, bet pulksten 12 – melodiju. Par tās īstenošanu un kādu melodiju atskaņos, tiks izlemts apkopojot un izvērtējot aptaujas rezultātus.

Lai piedalītos aptaujā, iedzīvotājiem jāatbild uz četriem jautājumiem: cikos būtu jāskan zvanu skaņām; cik reizes pilnās stundās tām būtu jāskan; cikos jāatskaņo zvanu melodija, kā arī kādu melodiju izvēlēties.

Plānots, ka melodija skanēs ne ilgāk kā minūti. Kopumā tiek piedāvātas deviņu melodiju aranžējumi – „Stāvēju, dziedāju”, „Strauja, strauja upe tecēj’”, „Caur sidraba birzi gāju”, „Kur tu skriesi, vanadziņi”, „Āvu, āvu baltas kājas”, „Nāc nākdama vasariņa”, „Div’ pļaviņas es nopļāvu”, „Pūt, vējiņi”, kā arī „Nāk rudens apgleznot Latviju”. Interesenti aptaujā var atzīmēt vairākus variantus. Ja kāda cita melodija šķiet piemērotāka torņa pulkstenim, var ierosināt arī savu variantu.

Plānots, ka Sv.Trīsvienības baznīcas tornī pulkstenis sāks skanēt rudens pusē līdz ar torņa rekonstrukcijas pabeigšanu. Pirms tam zvanu skaņas tiks izmēģinātas, lai rastu optimālāko skaļumu.

Anketu iespējams aizpildīt elektroniski pašvaldības mājas lapā www.jelgava.lv, kā arī klātienē – pašvaldības Informācijas aģentūrā (Lielā iela 11, tālrunis 63005522, 63005537).

Sv.Trīsvienības baznīcas torņa rekonstrukcijas projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds 3.6.1.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā