18.5 °C, 2.7 m/s, 82.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDziesmu un deju svētkos piedalīsies 845 Jelgavas skolnieki
Dziesmu un deju svētkos piedalīsies 845 Jelgavas skolnieki
03/06/2010

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos Jelgavas pilsētu pārstāvēs 34 kolektīvi, kuros dzied un dejo 845 dalībnieki. Kopumā svētkos Rīgā no 6.līdz 11.jūlijam piedalīsies 31 tūkstotis dalībnieku.

No mūsu pilsētas svētkos piedalīsies mūsdienu deju kolektīvi „Intriga” un „Benefice”; tautas deju kolektīvi „Vēja Zirdziņš”, „Jundaliņi”, „Jundēns”, „Jundari” un Jelgavas 4.pamatskolas deju kolektīvs „Gliemezītis”; Jelgavas 4.vidusskolas kori „Spīguņi”, „Spīgmeitiņas”, „Spīgo”, „Spīgana”, Jelgavas Valsts ģimnāzijas koris „Skali”, Jelgavas 3.pamatskolas koris, Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Jelgavas 4.pamatskolas koris, Jelgavas 1.ģimnāzijas koris un Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas koris, kā arī 4. vidusskolas pūtēju orķestris un folkloras kopa „Dimzēns”.

Svētku pasākumos piedalīsies arī trīs amatu skolu kolektīvi – Jelgavas Amatu vidusskolas Meistarstiķis un skolas meiteņu vokālais ansamblis, bet Jelgavas Amatniecības vidusskolu pārstāvēs Austrumu deju grupa.

Vizuālās un lietišķās mākslas izstādē „Ritmu spēles” tiks izrādīti četri Jelgavas skolēnu darbi. To autori ir Anastasija Plotņikova (6. vidusskola), Eliāna Sanda Veinberga (3. pamatskola), Jekaterina Avdotina (5. vidusskola) un Elīna Gaile un Elīna Mengote (4. vidusskola).

Svētku ietvaros 2010.gada 6.-11.jūlijā notiks vairāk nekā 20 dažādi koncerti. Visvairāk svētkos būs pārstāvēti tautas deju dejotāji – 13 760, tikai nedaudz mazāk ir koru dalībnieku – 12 766, instrumentālās mūzikas koncertā piedalīsies 1 580 mūziķi. Ar katru gadu jauniešu vidū populārāka kļūst mūsdienu deja – hip-hop, šova deja, brīvā deja – šo žanru pārstāvēs 618 dejotāji. Svētku dalībnieku skaitā ir arī mazie mūzikas kolektīvi, folkloras kopas, vizuālās un lietišķās mākslas, foto pulciņu dalībnieki, amatnieki. Savus radošos darbus rādīs bērni un jaunieši ar speciālām vajadzībām. Šis plašais dalībnieku spektrs pierāda izglītības iestāžu interešu izglītības daudzveidību un skolēnu radošo talantu izpausmes iespējas.
Zemgali kopumā pārstāvēs vairāk nekā 4 000 dalībnieku.

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.–2011.gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.
Plašāka informācija par svētku norisēm: www.dziedundejo.lv

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā