21.2 °C, 4.1 m/s, 71 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiCopēsim bundžas Svētes upē arī šogad!
Copēsim bundžas Svētes upē arī šogad!
27/04/2010

8. maijā, plkst. 9.00 jauniešu organizācija „Do it creative” jau otro gadu pēc kārtas aicina uz akciju „Copē bundžu 2010!”, kuras mērķis ir atbrīvot Svētes upes ūdeņus no atkritumiem.

Pagājušajā gada akcijā piedalījās deviņas komandas, pavisam kopā 25 cilvēki, kas ar azartu un labi pavadot laiku no Svētes upes kopā izcopēja, nogādāja krastā un sašķiroja 115 maisus ar atkritumiem. Jānorāda, ka pa Svētes upi tika laivots ar piepūšamām gumijas laivām, plastmasas smailīti un pat ar metāla un koka airu laivām.

Pateicoties šā gada lielajiem pavasara plūdiem, kuri upes tuvumā ir sanesuši dažādus atkritumus, akcijas laikā dalībnieki atkal ar laivām brauks pa Svētes upi, lai savāktu atkritumus kas atrodas tās ūdeņos un tuvējā piekrastē. Lai šo procesu padarītu interesantāku, čaklākajiem talciniekiem paredzētas balvas no mūsu akcijas atbalstītājiem.

Vēlies piebiedroties? Neatkarīgi no tā vai Tev ir laiva vai nav, bet ja Tev ir vēlme palīdzēt sakopt tuvējo apkārtni un par paveikto rezultātu sajust gandarījumu un iespējams iegūt arī balvas, nenokavē un piesakies copebundzu.wordpress.com, kur atradīsi pieteikšanās anketu, sacensību nolikumu un vairāk informācijas par notikumu! Dalībniekiem, kam nav savas laivas, radīsim iespēju uz akcijas laiku laivu noīrēt.

Par sacensību talkas laikā:
Sacensībā – talkā laipni lūgti piedalīties ne tikai individuālie laivotāji, bet arī komandas, kas pārstāv uzņēmumus, iestādes, deju kolektīvus un korus. Atkritumu vākšanai rekomendējam izmantot kādu zvejas tīklu vai kādu citu garā kātā iestiprinātu tīklu, kā arī cimdus un izturīgus atkritumu maisus. Līdz ar atkritumu savākšanu, tie tiks šķiroti. Uzvarētāji tiks noteikta pēc savākto atkritumu daudzuma, šķirošanas rūpīguma un laika, kas pavadīts no starta līdz finišam.

Par Svētes upi:
Svētes upe ir viena no lielākajām Jelgavas piepilsētas un pilsētas upēm, kuras krastos atrodas ne tikai mazdārziņu rajoni, bet arī pļavas, kurās vasarā jūtama rosība, un reizēm upe ir tik blīvi apdzīvota, ka tai pat grūti piekļūt. Bet diemžēl lielais apdzīvotības blīvums un pilsētas tuvums rada arī ūdens piesārņojumu, galvenokārt, ar dažādiem sadzīves atkritumiem. Jelgavā ir entuziasti, kas katru pavasari palu laikā, brauc ar laivu pa Svētes upi, bet viņu spēkos nav savākt visus atkritumus, tādēļ lūdzam iesaistīties visus, kam rūp tīra vide, ūdens tūrisms un patīk sacensības gars!

Papildu informācija:
Uģis Cepurītis
+371 29947693

Jauniešu organizācija „Do it creative”