21 °C, 4.4 m/s, 79.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā ūdens līmenis naktī uz 24. martu cēlies par 20 centimetriem
Jelgavā ūdens līmenis naktī uz 24. martu cēlies par 20 centimetriem
24/03/2010

Foto: Ivars Veiliņš

Foto: Ivars Veiliņš

Šorīt ūdens līmenis Lielupē Jelgavā un Kalnciemā cēlies, savukārt pie Staļģenes vērojama ūdens līmeņa neliela krišanās. Evakuācija pilsētā bija nepieciešama diviem cilvēkiem. Situācija pilsēta tiek kontrolēta.

Lielupes ūdens līmenis Jelgavā kopš vakardienas cēlies par 20 cm un plkst. 8.00 bija sasniedzis 292 cm. Kalnciemā līmenis cēlies par 21 cm un no rīta bija 203 cm. Savukārt Staļģenē salīdzinot ar vakar vakaru līmenis ir 486 cm, kas ir par 4 cm mazāk nekā vakar.

CA speciālisti ziņo, ka ledus pašlaik apstājies pie Vircavas ietekas iepretim Upes ielai. Upes iela ir applūdusi. Pie Lielupes tilta Jelgavā ledus ir bez kustības, Pils sala ir zem ūdens.
Pagājušajā diennaktī Jelgavas pilsētā evakuēts viens cilvēks un izmitināts LLU dienesta viesnīcā. Šodien no rīta evakuācija bija nepieciešama vēl vienai jelgavniecei, kas kopā ar mājdzīvniekiem nogādāta pie radiem.

Jelgavas pilsētas pašvaldība evakuētajiem cilvēkiem nepieciešamības gadījumā ir nodrošinājusi izmitināšanu LLU un Amatniecības vidusskolas dienesta viesnīcās.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecībi sektorā