21 °C, 4.4 m/s, 79.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSestdien „Zemes Stunda” arī Jelgavā
Sestdien „Zemes Stunda” arī Jelgavā
22/03/2010

Sestdien, 27. martā Jelgava pievienosies akcijai „Zemes Stunda” un plkst. 20:30 uz vienu stundu tiks izslēgts ārējais apgaismojums pie vairākām sabiedriskajām ēkām, tādējādi paužot atbalstu gudras klimata politikas veidošanai un elektroenerģijas taupīšanai ikdienā.

Jelgavā tiks izslēgts Jelgavas pils, Sv. Annas katedrāles, Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāles, Sv. Simeona un Annas pareizticīgās baznīcas, Sv. Jāņa luterāņu baznīcas, Vissvētās Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo baznīcas un Vēstures un mākslas muzeja fasādes izgaismojums.

„Zemes stunda” Latvijā notiks jau otro reizi un tajā var piedalīties ne tikai pašvaldības, bet arī iedzīvotāji – uz vienu stundu simboliski izslēdzot vai samazinot apgaismojumu un izslēdzot maznozīmīgās elektroierīces 2010. gada 27. martā plkst. 20:30.

Atgādinām, ka „Zemes stunda” aizsākās 2007. gadā Sidnejā, kad 2 miljoni cilvēku izslēdza apgaismojumu savos mājokļos uz vienu stundu, lai tādējādi demonstrētu attieksmi pret klimata izmaiņām. 2008. gadā akcijā piedalījās jau vairāk kā 50 miljoni cilvēku no visas pasaules. 2009. gadā notika kas vēl nepieredzēts – Zemes stunda vienoja simtiem miljonu cilvēku, vairāk nekā 3900 pilsētas 88 valstīs, to vidū arī 12 Latvijas pilsētas – Rīga, Preiļi, Jelgava, Dobele, Saldus, Aizkraukle, Ventspils, Limbaži, Cēsis, Valka, Lielvārde un Bauska, kā arī divi novadi – Lielvārdes un Krāslavas. Zemes stundas laikā Rīgā tika izslēgts Brīvības pieminekļa, Melngalvju nama, Latvijas Nacionālās operas, Zaķusalas televīzijas torņa u.c. objektu apgaismojums, Jelgavā – Jelgavas pils, Sv. Annas katedrāles un citu ēku ārējais apgaismojums. Dobelē tika organizēti īpaši Zemes stundas pasākumi, bet Aizkraukle piedalījās akcijā aktīvi informējot iedzīvotājus un uzņēmumus. Akciju atbalstīja arī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā