19.4 °C, 4.7 m/s, 84.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavnieki plūdu gadījumā gatavi evakuēties no riska zonām
Jelgavnieki plūdu gadījumā gatavi evakuēties no riska zonām
17/03/2010

Uz šo brīdi Jelgavas Pašvaldības policija ir apzinājusi 281 mājsaimniecību pilsētas applūstošajās teritorijās, lai brīdinātu par plūdu risku un iespējamo evakuāciju. Ja būs nepieciešams, evakuēties piekritušas 85 ģimenes.

17. martā Jelgavas domē notika kārtējā Apvienotā Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada, Ozolnieku novada Civilās aizsardzības komisijas sanāksme, kurā piedalījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Aldis Lieljuksis un rīcības plānā iesaistītie dienesti.

CA komisijas sanāksmē tika novērtēta pašreizējā situācija Jelgavā un tuvākajos novados, preventīvie pasākumi plūdu draudu novēršanā un iedzīvotāju apziņošanā. Sapulces dalībnieki tika iepazīstināti ar kopējo situāciju ar plūdu draudiem valstī un iespējamo palīdzību. Sapulcē tika veikts plūdu draudu izvērtējums Lielupē pie četriem iespējamiem ūdens augstuma līmeņiem Jelgavas pilsētā.

Uz šo brīdi apzināti arī visi pieejamie resursi pilsētā un novados, kas nepieciešami plūdu gadījumā – peldlīdzekļi, smagā tehnika, ūdenssūkņi, elektroģenerātori u.c. Jelgavas pilsētas pašvaldība ir noslēgusi līgumus par transporta nodrošināšanu iedzīvotāju evakuācijas gadījumā, kā arī par iedzīvotāju pagaidu izmitināšanu. Evakuētiem jelgavniekiem plūdu apdraudējuma gadījumā tiks nodrošinātas LLU un Amatniecības vidusskolas dienesta viesnīcas. Ja būs nepieciešams, iedzīvotājus varēs izmitināt arī pilsēta izglītības iestādēs. Tuvākajā laikā ar speciālistiem tiks izvērtēts jautājums par nepieciešamību lauzt ledu Lielupē.

Sācis darboties arī informatīvais e-pasts, kurā iesūtīto informāciju saņems visi atbildīgie dienesti. Par neskaidriem jautājumiem iedzīvotāji var rakstīt uz e-pasta adresi: .

18.martā Iekšlietu ministrijā notiks sanāksme, kurā piedalīsies Iekšlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar plūdu draudiem un iespējamiem situācijas risinājumiem.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā
T. 63005458