19.4 °C, 4.7 m/s, 84.4 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi40 Jelgavas skolēnu zinātniskie darbi izvirzīti reģionālajai konferencei
40 Jelgavas skolēnu zinātniskie darbi izvirzīti reģionālajai konferencei
16/03/2010

Noslēgusies 13. Jelgavas pilsētas skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference, kas palīdzēja noskaidrot labākos darbus. 40 no tiem tiks prezentēti Zemgales reģionālajā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē-konkursā, kas notiks 31. martā Jelgavā.

Šogad pilsētas konferencei bija pieteikti 72 darbi 18 sekcijās no Jelgavas 1. ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jelgavas 4. vidusskolas, Jelgavas 5. vidusskolas un Jelgavas 6. vidusskolas. Konferencē piedalījās 110 Jelgavas skolēni, kā arī pašvaldības iestāžu un skolēnu domes pārstāvji, skolu administrācija un skolotāji.

Visvairāk darbu šogad bija iesniegts psiholoģijas sekcijā un veselības zinātnes sekcijā, katrā – 7 darbi un kulturoloģijas sekcijā, kurā bija iesniegti 6 darbi. Darbu vērtēšanā bija iesaistīti 40 eksperti, kas izvērtēja darbus un izvirzīja labākos dalībai Zemgales reģionālajā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē – konkursā, kas notiks šā gada 31. martā Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā. Šogad valstī pirmo gadu tiek organizētas reģionālās skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferences, kas izvirzīs darbus līdzdalībai Valsts skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē. Reģionālo konferenci organizē JRPIC sadarbībā ar LLU un Zemgales plānošanas reģionu. No Jelgavas pilsētas dalībai reģionālajā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē tika izvirzīti 40 darbi.

Jau piekto gadu Jelgavas izglītības iestāžu skolēni atsaucas uz pašvaldības aicinājumu pētīt Jelgavas pilsētai aktuālus jautājumus. Šo piecu gadu laikā skolēni ir pētījuši 80 pašvaldības iestāžu piedāvātās tēmas. Visaktīvāk šajā darbā iesaistījās Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolēni, kas ir izpētījuši 44 tēmas. Visvairāk skolēnus interesējušas Jelgavas pašvaldības Būvvaldes, Jelgavas pilsētas Izglītības pārvaldes, Jelgavas pašvaldības aģentūras „Kultūra” un Jelgavas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes piedāvātās tēmas. Šogad par pašvaldības iestāžu pasūtījuma tēmām tika pieteikti 10 darbi, kurus pētījuši Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Jelgavas 5.vidusskolas un Jelgavas Amatu vidusskolas skolēni. Šogad pētītas tādas tēmas kā, piemēram, “Jelgavas Hercoga Jēkaba laukums kā tirdzniecības vieta 19.gs.-20.gs. 1.pusei”, „Jaunu sporta veidu integrācija Jelgavas sporta dzīvē- boulings”, „Veloinfrastruktūra Jelgavā”, u.c. Pēc stendu referātu prezentēšanas mazajā konferenču zālē notika saruna pie apaļā galda par turpmāko skolu un pašvaldības iestāžu sadarbību pašvaldībai aktuālu jautājumu pētīšanā, pētniecisko darbu aktualitātēm un pozitīviem ieguvumiem.

Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā
Pieaugušo izglītības centrā