18.2 °C, 4.7 m/s, 90.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiParakstīts līgums par Dobeles šosejas sakārtošanu
Parakstīts līgums par Dobeles šosejas sakārtošanu
23/02/2010

23.februārī Satiksmes ministrijā Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne parakstīja līgumu par Dobeles šosejas sakārtošanu projektam ar ERAF līdzfinansējumu aktivitātē „Tranzītielu sakārtošana pilsētu teritorijās”. Svinīgajā līgumu parakstīšanā piedalījās satiksmes ministrs Kaspars Gerhards.

Realizējot projektu ir plānots veikt pilsētas maģistrālās tranzītielas posma rekonstrukciju – Dobeles šoseju posmā no Atmodas ielas līdz 5.līnijai, nodrošinot komfortablu un drošu satiksmi pilsētu šķērsojošā tranzītielā un izveidojot maģistrāles Rīgas iela – Lielā iela – Dobeles šoseja, vienādu brauktuvju joslu skaitu (šobrīd plānotajā rekonstrukcijas posmā ir trīs joslu brauktuve) un platumu.

Tiks izveidotas drošas gājēju ietves, pārejas un veloceliņi, rekonstruēts ārējais apgaismojums, rekonstruētas un izbūvētas inženierkomunikācijas, uzstādītas jaunas sabiedriskā transporta pieturas vietas, izveidota kravas automobiļu stāvvietu.

Šosejas rekonstrukciju paredzēts pabeigt divos gados un darbu kopējās izmaksas plānotas vairāk kā piecu miljonu latu apmērā.

Informācija sagatavota
Sabiedrisko attiecību sektorā