18.2 °C, 4.7 m/s, 90.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDome neatbalsta Salkazanova atstādināšanu no amata
Dome neatbalsta Salkazanova atstādināšanu no amata
18/02/2010

18. februārī Jelgavas pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti noraidīja priekšlikumu izbeigt darba attiecības ar SIA „Jelgavas autobusu parks” valdes locekli Pēteri Salkazanovu.

Sēdes laikā P. Salkazanovs sniedza atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem saistībā ar uzņēmuma darbības stratēģiju.

Viens no aktuālākajiem bija braukšanas maksas noteikšanas principi. P.Salkazanovs skaidroja, ka Jelgavas domes noteiktā maksa par braukšanas biļeti ir mazāka par aprēķināto viena pasažiera pārvadāšanas un mēnešbiļetes pašizmaksu, kas ir 56 santīmi bez PVN. Savukārt mēnešbiļetes pašizmaksa sabiedriskajā transportā uz šo brīdi ir 33 lati, kas ar Jelgavas domes lēmumu ir samazināta līdz 20 latiem. Veiktie aprēķini rāda, ka salīdzinot ar šī gada pirmo mēnesi, februārī mēnešbiļetes iegādājušies divas reizes vairāk iedzīvotāju.

Raksturojot autobusu parka tehnisko stāvokli, Salkazanovs informēja, ka pakāpeniski septiņu gadu laikā ir iegādāti jauni autobusi ar zemo grīdu, kas pielāgoti cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem. Šāda prasība līdz 2016. gadam būs obligāta visiem pasažieru pārvadātājiem.
Atbildot uz jautājumu par papildu reisu nodrošināšanu, JAP valdes loceklis norādīja, ka tas ir saistīts ar papildu finansējumu, ko pašreizējā pilsētas budžeta situācijā nav iespējams nodrošināt.

P.Salkazanovs sniedza atbildes arī uz citiem deputātu jautājumiem.

Sēdes laikā tika aktualizēts jautājums par autobusa reisa organizēšanu 13. un 14. februārī vakara stundās, lai dotu iespēju jelgavniekiem apmeklēt Starptautisko ledus skulptūru festivālu. Uzskatot šādu rīcību par nesaimniecisku, deputāts D. Liepiņš ierosināja domes lēmuma projektā iekļaut priekšlikumu par A. Rāviņa atcelšanu no SIA „Jelgavas autobusu parks” kapitāldaļu turētāja pilnvarotā amata. Priekšlikums tika iekļauts lēmuma projektā, ko deputāti balsojot noraidīja.

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre
Tel. 63005458

www.jelgava.lv