16.6 °C, 4.4 m/s, 92.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiApbalvo Jelgavas izgaismotāko objektu konkursa laureātus
Apbalvo Jelgavas izgaismotāko objektu konkursa laureātus
13/01/2010

Ceturtdien, 14.janvārī, Jelgavas Domes Konferenču zālē tika sveikti konkursa „Gaišākais pilsētvides objekts” laureāti. Konkursam ikviens varēja pieteikt pilsētas iestāžu, uzņēmumu un veikalu ēkas, kā arī privātmājas un daudzdzīvokļu namu balkonus vai lodžijas, kas Ziemassvētku laikā un gadu mijā bija izrotāti un izgaismoti.

Ceturtdien, 14.janvārī, pulksten 16.00 Jelgavas Domes Konferenču zālē tika sveikti konkursa „Gaišākais pilsētvides objekts” laureāti. Konkursam ikviens varēja pieteikt pilsētas iestāžu, uzņēmumu un veikalu ēkas, kā arī privātmājas un daudzdzīvokļu namu balkonus vai lodžijas, kas Ziemassvētku laikā un gadu mijā bija izrotāti un izgaismoti.

Šogad konkursa komisija centās apskatīt un izvērtēt maksimāli daudzus izgaismotākos objektus, lai varētu pateikties par ieguldīto darbu un izdomu plašākam pilsētnieku lokam. Tāpēc konkursā tika vērtēti ne tikai pieteiktie, bet arī citi objekti, kuri svētku laikā tika izrotāti atbilstoši gadu mijas tradīcijām un pilsētvidei.

Jelgavas galvenais mākslinieks Georgs Svikulis atzīst, ka, neskatoties uz ārējiem apstākļiem, vairāk kā citus gadus iedzīvotāji un uzņēmēji bija centušies izgaismot savas mājas un darbavietas. „Gribu novēlēt neapstāties pie jau paveiktā, bet censties nākamgad, izmantojot jau sagādātos materiālus, lielāku uzmanību pievērst vienotam stilam un realizēt jaunas idejas,” novēl G.Svikulis.

Otro gadu par konkursa atbalstītāju ir kļuvusi banka „Nordea”, kas dāvāja divas simpātiju balvas pilsētas iestādēm. Balvu 100 latu apmērā saņēma pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” un sociālās aprūpes centrs „Elizabete”.

Šogad pirmo reizi divu privātmāju un viena balkona saimnieki saņēma speciālbalvu par izdomu. T.Grothusa 2. numura privātmājas saimnieks balvu saņēma par to, ka Vecgada naktī ar āra svecēm dekorēja ielu visā tās garumā. Kaimiņi šo notikumu fiksēja fotogrāfijās un pieteica konkursam. Savukārt Rīgas ielas 3.numura privātmājas pagalmu greznoja gadu mijas noskaņās dekorēta ābele, bet Uzvaras ielas 6 – 14 balkona īpašnieki balkonu dekorējuši ar astroloģiskā gada simboliem.

Konkursa balvu fonds ir 3500 lati un konkursa uzvarētāji saņēma dāvanu kartes tirdzniecības centrā „VIVO centrs”.

Nominācijā „Privātmājas” par konkursa uzvarētājiem ir kļuvuši Dambja ielas 80, Ganību ielas 37, Dainas ielas 5, Platones ielas 69, Medus ielas 20, Celtnieku ielas 29, Pūra ceļa 5, T.Grothusa ielas13, Satiksmes ielas 72, Kronvalda ielas 12A, Kalnciema ceļa 126 un Kalnciema ceļa 94A saimnieki.

Nominācijā ”Daudzdzīvokļu māju spožākie balkoni ” tika apbalvoti Sudrabu Edžus ielas 3 – 40, Kalpaka ielas 5 – 1, Pasta ielas 34 – 64 un A.Kronvalda ielas 3 – 6 dzīvokļu saimnieki.

Nominācijā „Spožākā pilsētas iela” tika godināta Robežu ielas 17., 19., 20., 22. un 23. numuru privātmājas un Bebru ceļa 63.,65., 67. un 98. numuru privātmājas.

Nominācijā ”Tirdzniecības centri” šogad tika sumināti lielveikals „ELVI” (Rūpniecības iela 77A), tirdzniecības centrs „VIVO centrs” (Katoļu iela 18), darījumu centrs „Zemgale” (Pasta iela 47), tirdzniecības centrs „Otto” (Dobeles šoseja 90), tirdzniecības centrs ”Kanclera nams” (Katoļu iela 7) un veikals „Rūķītis” (Lielā iela 32).

Nominācijā „Pašvaldības iestādes un uzņēmumi” par izgaismotākajiem ir atzītas
Jelgavas Mākslas skola (Mazais ceļš 2), PII „Pasaciņa” (Aspazijas iela 18), aģentūra „Pilsētsaimniecība” (O.Kalpaka 16A ), Speciālā pamatskola (Zemgales prospekts 7),
sociālās aprūpes centrs „Elizabete” (Filozofu 3 A), Jelgavas 2.pamatskola (Sarmas iela 2) un sociālās aprūpes centrs „Jelgava” (Kalnciema ceļš 109).

Nominācijā „Uzņēmumi” par uzvarētājiem kļuvuši SIA „VDS” (Kazarmes iela 16B), SIA „Elektromontāžas serviss” (Kazarmes iela 9), SIA „Autopils” (Dobeles šoseja 4C), viesnīca „Jelgava” un muzikālais krogs „Cepuri nost” (Ausekļa iela 12A).

Speciālbalva „Par izdomu” ir piešķirta privātmāju Rīgas iela 3 un T.Grothusa ielā 2 saimniekiem, kā arī Uzvaras ielas 6 – 14 balkona īpašniekiem.

Konkurss notika jau piekto gadu.

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre
Tel. 63005558

www.jelgava.lv