17 °C, 4.7 m/s, 90.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiks spāņu mākslinieces izstāžu cikla noslēgums
Jelgavā notiks spāņu mākslinieces izstāžu cikla noslēgums
15/12/2009

16. decembrī plkst. 16.00 Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notiks spāņu mākslinieces Marijas Domingesas Lino personālizstādes „Iznirstot” prezentācija, kas būs noslēdzošais posms ceļojošajai izstādei Latvijā.

16. decembrī plkst. 16.00 Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notiks spāņu mākslinieces Marijas Domingesas Lino personālizstādes „Iznirstot” prezentācija, kas būs noslēdzošais posms ceļojošajai izstādei Latvijā.

Spāņu gleznotājas Marijas Domingesas Lino personālizstāde ir apceļojusi 7 Latvijas lielās pilsētas (Ventspilī, Valmierā, Liepājā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī, Jelgavā) šobrīd mākslas darbi ir izstādīti Jelgavā, kas ir pēdējā pieturas vieta, pirms izstāde tiks vesta atpakaļ uz Spāniju. Izstādi organizē Spānijas Karalistes vēstniecība Latvijā, Spānijas starptautiskās sadarbības un attīstības aģentūra (AECID) un Latvijas Lielo pilsētu asociācija ( LLPA) .

Izstādes prezentācijā Jelgavā piedalīsies Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Rublis, Spānijas Karalistes vēstniecības Latvijā Kulturas Padomnieks Mr. Bernardo López López- Ríos un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Jānis Kalviņš.

„LLPA vārdā vēlos teikt pateicību Spānijas vēstniecībai par veiksmīgo sadarbību šai projektā, kura ideja dzima jau 2008. gada pavasarī. Pusgada sadarbības laikā Spānijas mākslas darbu izstāde ir apceļojusi lielāko daļu Latvijas. Rīga ir kā metropole, kur parasti noris visi galvenie notikumi arī kultūrā, tāpēc mūsu asociācija augstu novērtē šo ceļojošo izstādi, kad lielākai daļai Latvijas pilsētu iedzīvotājiem ir iespēja iepazīt šos Spānijas mākslas darbus pašiem savā pilsētā. Mēs ceram arī uz sadarbību nākamgad, jo caur kultūras mantojumu dažādas tautas atrod kopēju valodu un sapratni”, stāsta Jānis Kalviņš LLPA izpilddirektors.

Izstāde Jelgavā būs apskatāma līdz š.g. 27. decembrim Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā (Jelgavā, Akadēmijas ielā 10).

Arī nākošajā gadā Latvijas Lielo pilsētu asociācija sadarbībā ar Spānijas Karalistes vēstniecību Latvijā plāno organizēt līdzīgu ceļojošo izstādi Latvijas lielajās pilsētās.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.
LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas – Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Informāciju sagatavoja:
Anda Šaka
LLPA biroja vadītāja