17.2 °C, 5.2 m/s, 89.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas Studentu futbola biedrība aicina jaunus spēlētājus
Jelgavas Studentu futbola biedrība aicina jaunus spēlētājus
30/11/2009

Jaunus futbola aktīvistus un entuziastus aicina pievienoties Jelgavas Studentu futbola biedrības un LLU apvienotajai futbola komandai.

Foto: L.Līcīte

Foto: L.Līcīte
LLU futbola izlases bāzes komanda JSFB/LLU, kuras sastāvā ir gan LLU pašreizējie studenti, gan absolventi.

Jaunus futbola aktīvistus un entuziastus aicina pievienoties Jelgavas Studentu futbola biedrības (JSFB) un LLU apvienotajai futbola komandai.

„Lai popularizētu studentu un jauniešu vidū futbolu un fizisko aktivitāšu nozīmi, 2008.gada oktobrī kopā ar brāļiem Ivo un Raivo Aguļiem izveidojām JSFB, kas savā darbībā LLU absolvējušos un joprojām studējošos futbolistus,” informē Matīss.

JSFB sagatavo konkurētspējīgu futbola komandu dalībai dažādās sacensībās, tai skaitā tā pašlaik veiksmīgi startē Zemgale Open 2009 turnīrā un gada nogalē plāno dalību Latvijas Futbola federācijas (LFF) ziemas čempionātā.

„Futbols ir aizraujošs brīvā laika pavadīšanas veids, kas ne vien rada neaizmirstamas emocijas un attīsta cilvēku, bet arī dod iespēju paplašināt savu draugu loku,” stāsta viens no biedrības dibinātājiem Matīss Bičevskis.

2008./2009. gada sezonā komanda savas spējas veiksmīgi apliecināja Latvijas Futbola federācijas rīkotajā turnīrā „Zemgales reģiona čempionāts telpu futbolā 2009”, kur sīvā konkurencē izcīnīja 3.vietu, un tikai zaudējums ar vienu vārtu starpību nākamajiem čempioniem – Jelgavas bērnu un jaunatnes sporta skolai neļāva – gūt uzvaru visā turnīrā.

Komanda sevi sekmīgi pierādījusi arī SELL spēlēs, kur ieguva 4.vietu, bet Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) turnīrā – 6.vietu.

JSFB/LLU ir izdevies arī piesaistīt pirmo ilgtermiņa atbalstītāju – vienu no lielākajiem fiziskās apsardzes uzņēmumiem Latvijā SIA „Bastions apsardze”, kas LLU futbola izlasi atbalstīs turpmākos divus gadus, bet 2009./2010. gada sezonā LLU futbola izlasi atbalstīs arī uzņēmums SIA Soft-G. Pozitīva sadarbība vairāku gadu garumā ir izvērtusies arī ar LLU Studentu pašpārvaldi.

„Vēlamies izveidot laba līmeņa minifutbola komandu, kas balstītos uz esošajiem un bijušajiem LLU studentiem, stiprināt absolventu un studentu saiknes, lai varētu atbalstīt studējošos gan ar prakses vietām, gan arī palīdzēt darba meklējumos un sniegt citus vērtīgus padomus un palīdzību,” atklāj Matīss.

2009./2010.gada sezonā galvenie JSFB uzdevumi nemainās – konkurētspējīgas LLU futbola izlases sagatavošana un godalgotas vietas turnīros, kuros komanda piedalās.

Oktobrī tika uzsākti treniņi LLU Sporta namā. Treniņus vada LLU students, ilggadējs virslīgas un pirmās līgas spēlētājs Valērijs Redjko. Visiem interesentiem, kuri vēlas iesaistīties LLU izlasē, vēl ir iespēja pieteikties komandā, sazinoties ar biedrību pa e-pastu: .

Informāciju sagatavoja
Lāsma Līcīte
Ekonomikas fakultātes lektore