18.1 °C, 5.3 m/s, 88.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākums atver acis jauniešiem
Pasākums atver acis jauniešiem
17/11/2009

13. novembrī Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā pulcējās skolēni, kuri izaicināja pilsētas skolu jauniešus pārbaudīt sevi dažādos uzdevumos izglītojošās sacensībās „Atver acis”.

13. novembrī Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā pulcējās skolēni, kuri izaicināja pilsētas skolu jauniešus pārbaudīt sevi dažādos uzdevumos izglītojošās sacensībās „Atver acis”.

Uzdevumu izpildes laikā dalībniekiem tika ierobežota kāda no maņām, lai jaunieši spētu izprast invalīdu dzīvi ikdienā, cik tā ir grūta vai viegla, inetersanta vai vienmuļa. Pasākums pulcēja 7 komandas no Jelgavas pilsētas skolām, īpaši kuplā skaitā pārstāvēta bija Jelgavas 5. vidusskola.

Pasākuma viesis Sigita Ausmiņa, kas jau vairākus gadus ir neredzīga, klātesošajiem stāstīja par to, kāda ir viņas dzīve. Sigitai līdzās bija arī viņas draudzīgais pavadonis – suns vārdā Konfekte. Klausītāji stāstītajā bija ļoti ieinteresēti un uzdeva daudz jautājumus.

Izglītojošo sacensību dalībnieks atzina: „Pasākuma tēma bija ļoti nopietna, bet izpildījums radošs. Pēc sacensībām radās pārdomas par to, cik šāda dzīve ir grūta reāliem, starp mums esošiem cilvēkiem, un par to, cik ļoti mums jānovērtē savas spējas un veselība. Kopumā domāju, ka šis ir labs veids, kā uzrunāt jauniešus un rosināt pārdomas par šādām lietām, un pasākums bija izdevies.”
Otto Tabuns, viens no organizatoriem, uzskata: ” Pasākuma “Atver acis” mērķis nebija vienkāršs – panākt jauniešu iecietību un izpratni pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Par spīti gripai, aukstumam un citām likstām – pasākums izdevās, jaunieši nenožēloja piektdienas vakarā pavadīto laiku un, manuprāt, arī sāka citādāk skatīties uz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – ka viņi var ne mazāk kā citi, un dod piemēru, kā tikt galā, pat ja dzīve ir bijusi netaisnīga. Šajā laikā tas dod arī cerību apkārtējiem!”

Pasākuma iniciatore, Agnese Ekmane, pauž: „Liels prieks un gandarījums, ka no dalībniekiem ir saņemtas pozitīvas atsauksmes par pasākumu un ceru, ka visi šajā īpašajā dienā saprata kautko par ko nebija iepriekš aizdomājušies!”

Īpašu paldies pasākuma organizatori izsaka Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai, Jelgavas pilsētas Domei, Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūrai „Kultūra”, atpūtas un sporta kompleksam „Zemgale”, muzikālajam klubam „Jelgavas Krekli” un Jelgavas Amatu vidusskolas konditoriem.


Informācija sagatavota
Jelgavas Skolēnu domē