18.2 °C, 6 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSeminārs par starptautiskā konkursa „Eiropas Enerģijas Taupīšanas balva” norisi
Seminārs par starptautiskā konkursa „Eiropas Enerģijas Taupīšanas balva” norisi
16/10/2009

28.oktobrī, plkst. 10.00, Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā, Svētes ielā 33, notiks seminārs par starptautiskā konkursa „Eiropas Enerģijas Taupīšanas balva” norisi.

28.oktobrī, plkst. 10.00, Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā, Svētes ielā 33, notiks seminārs par starptautiskā konkursa „Eiropas Enerģijas Taupīšanas balva” norisi.

Jelgavas reģionālais Pieaugušo izglītības centrs kā sadarbības partneris ir iesaistījies starptautiskā projektā „Intelligent Use of Energy at School”. Šī projekta ietvaros 2009./2010.mācību gadā skolām un individuāliem skolēniem ir iespēja piedalīties konkursā par Eiropas Enerģijas Taupīšanas balvu.

Projektā iesaistītas 15 partnerorganizācijas no 11 Eiropas valstīm- Grieķija, Spānija, Īrija, Čehija, Rumānija, Nīderlande, Francija, Slovēnija, Austrija, Bulgārija, Latvija (Jelgavas reģionālais PIC).
Projekts tika iesniegts un apstiprināts Eiropas Komisijā, IEE programmā 2007 (Intelligent Energy – Europe ), kuras mērķis veicināt elektroenerģijas taupīšanu un atjaunojamās enerģijas avotu izmantošana Eiropā.
Projekta īstenošanas laiks: 2008.gada augusts – 2011.gada janvāris.

Projekta mērķis- veicināt taupīgu elektroenerģijas izmantošanu ikdienas dzīvē. Projekta īstenošanā tiks iesaistīti Jelgavas vispārizglītojošo skolu pedagogi un skolēni. Projekta ietvaros tiks izveidoti mācību un metodiskie materiāli (četras rokasgrāmatas skolotājiem, interaktīvie mācību materiāli), kas tiks aprobēti izglītības iestādēs un saņemti lietošanā. Rokasgrāmatās būs iekļautas šādas aktuālas tēmas:
1. Energoefektivitāte un elektroenerģijas taupīšana ēkās
2. Elektroenerģijas patēriņš, energoefektivitāte rūpniecībā
3. Elektroenerģijas patēriņš, izmantošana transporta nozarē
4. Alternatīvie un atjaunojamie enerģijas avoti.

Konkurss “Eiropas Enerģijas taupīšanas balva” ir starptautiskā projekta “Taupīga enerģijas izmantošana skolā“ (IUSES – Intelligent Use of Energy at Schools) sastāvdaļa.
Eiropas Enerģijas taupīšanas konkurss notiks 2009./2010.mācību gadā un tā mērķis ir iesaistīt skolas enerģijas taupīšanā, kā arī apbalvot skolas, individuālus skolēnus, kas sniegs lielāko ieguldījumu enerģijas taupīšanā un izpratnes veidošanā par energoefektivitātes jautājumiem mācību gada laikā.

Konkursam var pieteikties 3 kategorijās:

  • Skolas
Šajā kategorijā var piedalīties jebkura vidusskola, kas ir ieviesusi, risinājusi energoefektivitātes jautājumus skolā (piem., mācību, audzināšanas darbā, pētnieciskajā darbībā, skolas ikdienas dzīvē) un ievērojami samazinājusi enerģijas patēriņu.
  •  Individuāli skolēni
Šajā kategorijā var piedalīties individuāli skolēni vai skolēnu grupas (ne vairāk kā 3 dalībnieki), kas mācās vidusskolā un kas ir sasnieguši labus rezultātus enerģijas taupīšanā ikdienā (piemēram, mājās, mainot paradumus transporta izmantošanā, ietekmējot vecākus, draugus mainīt enerģijas izmantošanas paradumus, utt.)
  • Video/Media (individuāli un /vai grupā)
Šajā kategorijā var piedalīties gan individuāli skolēni, gan grupas, klases, skolas, kas izveidojuši video, reklāmu, īsfilmu, digitālo spēli, animāciju, programmatūru, video mākslu utt. par enerģijas taupīšanas tēmām.

Tātad, ja skola plāno vai īsteno pasākumus, projektus, kas vērsti uz enerģijas taupīšanu, vai saistīti ar energoefektivitāti, ja skola un skolēni grib mainīt attieksmi pret enerģijas patērēšanu, veicināt atjaunojamo enerģijas avotu ieviešanu, mazināt transporta sastrēgumus un piesārņojumu, tad tā ir iespēja sevi parādīt, piedaloties Eiropas Enerģijas taupīšanas konkursā! Pieteikšanās konkursam līdz 2009.gada 15.decembrim!

Eiropas Enerģijas taupīšanas konkurss notiks divās kārtās: valsts līmenī labākie darbi visās trijās kategorijā tiks apbalvoti 2010.gada jūnijā, Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā.
Labākais darbs katrā kategorijā no katras valsts tiks nosūtīts līdzdalībai Eiropas konkursā.

Eiropas balvas pasniegšana
Eiropas konkursa uzvarētāji katrā kategorijā tiks apbalvoti projekta “IUSES” noslēguma konferencē Triestē (Itālija), 2010.gada rudenī.

Piedaloties konkursā skolēniem būs iespēja:
• uzlabot savas zināšanas vides jomā,
• mainīt attieksmi pret energoefektivitātes jautājumiem
• reklamēt savas skolas sasniegumus valsts un Eiropas līmenī
• iegūt videi draudzīgas balvas!

Lai pieteiktos līdzdalībai konkursā Latvijā, lūdzu, sazināties ar projekta ”IUSES” koordinatoru Latvijā- Jelgavas reģionālo Pieaugušo izglītības centru (JRPIC). Projekta kordinatore: Skolu atbalsta nodaļas vadītāja – Skaidrīte BUkbārde, tālr. 63012152, e-pasts: . Informācija par konkursu, kā arī pieteikšanās veidlapas var atrast JRPIC mājas lapā: www.jrpic.lv, sadaļā ”Projekti”

Konkursu atbalsta:
Jelgavas pilsētas Dome
Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra “Kultūra”
Jelgavas pašvaldības aģentūra „Zemgales INFO”
Zemgales reģionālā enerģētikas aģentūra
Aģentūra ” Zemgales EKO”
SIA “Kanclers plus”
Akciju sabiedrība „Latvenergo”
Biedrība „Latvijas Zaļā Josta”