17.9 °C, 8.5 m/s, 93.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPar budžeta izpildi
Par budžeta izpildi
13/10/2009

Klikšķiniet, lai palielinātu attēlu.

Jelgavas pašvaldība gada trijos ceturkšņos ir saņēmusi iedzīvotāju ienākuma nodokli 14 miljonu 813 tūkstošu latu apmērā jeb 72,1% no gada apjoma un tas ir par 2,1% vairāk kā bija plānots. Tomēr jāatzīmē, ka trešajā ceturksnī ieņēmumi ir samazinājušies. Īpaši tas redzams septembrī, kad iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir iekasēts 1 miljona 441 tūkstoša latu apjomā, kas ir par 166,6 tūkstošiem latu mazāk kā bija plānots.

Pašvaldības budžetā jau ir iekasēti nekustamā īpašuma nodokļi 952 tūkstošu latu apmērā. 89% apjomā ir izpildīts nekustamā īpašuma nodoklis par zemi un 80% apjomā – nodoklis par ēkām. Uzskatu, ka šo nodokli izdosies iekasēt plānotajā apjomā, jo iedzīvotāji turpina kārtot savas saistības ar pašvaldību, nomaksājot arī pagājušā gada nekustamā īpašuma nodokļa parādus.

No sabiedrības viedokļa laba tendence ir azartspēļu nodokļa neizpilde. Taču pilsētas budžets no tā zaudē – nodoklis ir izpildīts tikai par nepilniem 66 % jeb 140,9 tūkstoši latu.
Samazinoties būvniecības apjomiem, ir samazinājušies ieņēmumi par būvatļauju saņemšanu. Šī nodeva ir iekasēta 9675 latu apjomā, tas ir tikai 56,9% no gadā plānotā.
Aktīvi darbojas pašvaldības budžeta iestādes, kuras piedāvā iedzīvotājiem maksas pakalpojumus un pozitīvi, ka iedzīvotāji tos izmanto. Par maksas pakalpojumiem ir iekasēts vairāk kā viens miljons latu jeb 72,2% no plānotās summas.

Pašvaldība ir savlaicīgi saņēmusi mērķdotācijas plānotajā apjomā no valsts budžeta un ES fondu līdzekļiem, kas ļauj turpināt visus pilsētā iesāktos projektus.
 

Irēna Škutāne
Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektore