17.9 °C, 8.5 m/s, 93.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiApmācību kurss skolotājiem par neformālo izglītību
Apmācību kurss skolotājiem par neformālo izglītību
08/10/2009

No 27. līdz 29. oktobrim Zemgales NVO Centrs sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru rīko apmācību kursu skolotājiem par neformālo izglītību.

Zemgales NVO Centrs sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru rīko apmācību kursu skolotājiem par neformālo izglītību, kas no 27. līdz 29.oktobrim norisināsies Jelgavas rajona viesu namā „Gošivs”. Pasākums ir bez maksas un tajā aicināti piedalīties skolotāji no Zemgales reģiona, kuriem ir interese pilnveidot zināšanas par neformālo izglītību, Eiropas Savienības iespējām, kā arī par jauniešu iespējām savā ikdienas darbā. Konkursa kārtībā tiks atlasīti 17 skolotāji no visa Zemgales reģiona, aptverot gan pilsētas, gan laukus.

Pasākuma mērķis ir veicināt neformālās izglītības un Eiropas zināšanu popularitāti Zemgales reģiona skolotāju vidū. Pasākumu vadīs Māris Resnis, kas ir pieredzējis eksperts neformālās izglītības jautājumos gan Latvijas, gan Eiropas ietvaros.
 
Pasākuma organizatori segs dalībnieku ēdināšanas un uzturēšanās izmaksas viesu namā visas trīs apmācību dienas, kā arī nodrošinās transportu no Jelgavas līdz viesu namam. Dalībniekiem pašiem jānokļūst no savas dzīves vietas līdz Jelgavas pilsētas centram.
 
Visas saņemtās pieteikuma anketas tiks apkopotas un izvēlēti atbilstošākie kandidāti apmācību kursam. Dalībnieku izvēlē vērā tiks ņemti sekojoši faktori:
• Dalībnieku motivācija apmācību kursam;
• Dalībnieka atrašanās vieta Zemgales reģionā (prioritāte tiks dota skolotājiem no lauku skolām);
• Dalībnieka iespējas piedalīties visās apmācību kursa aktivitātēs.

Dalībniekiem jāaizpilda pieteikuma anketa un jānosūta uz e-pastu vai jāienes Zemgales NVO Centrā līdz 20.oktobrim! Izvēlētie dalībnieki tiks sazināti personīgi.

Neformālā izglītība ir ārpus formālās izglītības organizēta plānota mācīšanās, kas ir pielāgota dalībnieku vajadzībām un interesēm, kā arī attīsta zināšanas, prasmes, iemaņas un attieksmes.
Informatīvais buklets par neformālo izglītību
 

Informāciju sagatavoja:
Zemgales NVO Centrs
www.zemgalei.lv