17.9 °C, 10 m/s, 92.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina piedalīties Eiropas Putnu vērošanas dienu 2009 ekskursijās
Aicina piedalīties Eiropas Putnu vērošanas dienu 2009 ekskursijās
23/09/2009

Eiropas Putnu vērošanas dienās 2009, kas notiks šā gada 3. un 4. oktobrī, Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju kļūt par putnu vērotāju, doties bezmaksas putnu vērošanas ekskursijās un ziņot par pamanītajiem putniem.

Eiropas Putnu vērošanas dienās 2009, kas notiks šā gada 3. un 4. oktobrī, Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju kļūt par putnu vērotāju, doties bezmaksas putnu vērošanas ekskursijās un ziņot par pamanītajiem putniem. Šajās dienās tiks arī atklāts CEMEX dāvināts putnu vērošanas tornis pie Kaņiera ezera un putnu vērošanas tornis Dvietes dabas parkā.

Kā jau ziņots iepriekš, 2009. gada 3. un 4. oktobrī jau piecpadsmito gadu Latvijā tiek rīkotas starptautiskās Putnu vērošanas dienas. Šajās dienās LOB aicina putnu draugus doties dabā, novērot putnus un par saviem novērojumiem (putna suga, putnu skaits, cilvēku skaits, kas piedalās novērošanā, vieta, kurā putni novēroti) ziņot LOB, tālr.: 67221580 67221580 un 29490026 29490026 , e-pasts: .

3. un 4. oktobrī CEMEX dāvinātus bezmaksas putnu vērošanas pasākumus vairākās Latvijas vietās (sarakstu skatīt zemāk) organizēs Latvijas Ornitoloģijas biedrība un Dabas aizsardzības pārvaldes Gaujas nacionālais parks, Ķemeru nacionālais parks, Slīteres nacionālais parks, Teiču dabas rezervāts un Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts, kā arī LU Bioloģijas institūta Papes putnu stacija.

Ekskursijas vadīs pieredzējuši putnu vērotāji. Dalībai bezmaksas pasākumos nepieciešams iepriekš pieteikties. Ja iespējams, līdzi jāņem binokļi un putnu noteicēji, nepieciešams arī laika apstākļiem un iešanai dabā piemērots apģērbs, brokastu vai pusdienu maizītes.

Plašāka informācija šeit.

Informāciju sagatavoja
Ilze Ķuze
Eiropas Putnu vērošanas dienu koordinatore Latvijā