16.4 °C, 9.6 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVeselības inspekcija pārņēmusi SVA funkcijas
Veselības inspekcija pārņēmusi SVA funkcijas
17/09/2009

Veselības inspekcija informē, ka ar 2009.gada 1.septembri ir pārņēmtas šādas likvidētās Sabiedrības veselības aģentūras funkcijas: slimību uzraudzība (izņemot infekcijas slimības), kā arī tādu vides faktoru uzraudzība, kuri izraisa saslimšanu un veselības veicināšanas īstenošanas uzraudzība reģionālajā līmenī.

Veselības inspekcija informē, ka ar 2009.gada 1.septembri pārņēma šādas likvidētās Sabiedrības veselības aģentūras funkcijas: slimību uzraudzība (izņemot infekcijas slimības), kā arī tādu vides faktoru uzraudzība, kuri izraisa saslimšanu un veselības veicināšanas īstenošanas uzraudzība reģionālajā līmenī.

Veselības inspekcijā iedzīvotāji var vērsties veselības aprūpes (medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes), sabiedrības veselības (epidemioloģiskās drošības, vides higiēnas, dzeramā ūdens, trokšņu), kosmētikas līdzekļu, ķīmisko vielu un produktu uzraudzības, kā arī zāļu kontroles jautājumos.

Veselības inspekcija sniedz arī publiskos pakalpojumus, piemēram, normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos vai pēc fiziskas vai juridiskas personas pieprasījuma novērtē būvprojekta un objekta atbilstību higiēnas prasībām, sniedz higiēniskās novērtēšanas atzinumu, kā arī izvērtē ķīmisko vielu riskus cilvēka veselībai; organizē laboratoriskos izmeklējumus un mērījumus, sniedz atzinumu par to rezultātiem; starptautisko veselības aizsardzības noteikumu ietvaros sniedz kuģa sanitārās apstrādes kontroles vai atbrīvojuma apliecības u.c. Par šiem pakalpojumiem vairāk var uzzināt pa tālruņiem 67081510 vai 67317787.

Jelgavas un Ozolnieka novadu iedzīvotāji aicināti vērsties Veselības inspekcijas Zemgales kontroles nodaļā Zemgales prospektā 3, Jelgavā, pirmdienās no plkst.13.00 – 17.00, tālr. 63020038, kā arī septembra mēnesī Jelgavā, Lielā ielā 5/7 , pirmdienās no plkst.14.00 – 17.00, tālr.630 83193.

Reģionālās kontroles nodaļās iedzīvotāji var iesniegt iesniegumus par visām Veselības inspekcijas kompetences jomām, saņemt konsultācijas un atbildes uz neskaidriem jautājumiem, kā arī pa tālruni tiek sniegta operatīva informācija par iedzīvotāju aktuālām problēmām un jautājumiem. Reģionālās kontroles nodaļās saņemtie iedzīvotāju iesniegumi par kosmētikas līdzekļu, ķīmisko vielu un produktu uzraudzību, zāļu kontroles un veselības aprūpes (medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes) jautājumiem tiek izskatīti Veselības inspekcijas Kontroles pārvaldē, Rīgā.

Veselības inspekcija savu darbību veic visā Latvijas teritorijā: ir izveidota Kurzemes nodaļa ar centru Kuldīgā, Latgales nodaļa ar centru Daugavpilī, Vidzemes nodaļa ar centru Valmierā, Zemgales nodaļa ar centru Jelgavā, saglabājot arī biroju telpas Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Jēkabpilī un Gulbenē.

Veselības inspekcijas kontakti
tālrunis: 67819671, fakss: 67819672
e-pasts:
mājas lapas adrese: www.vi.gov.lv

Sīkāku informāciju par Veselības inspekcijas kontaktiem Rīgā un reģionos iespējams atrast Veselības inspekcijas mājas lapas www.vi.gov.lv sadaļā „Kontakti”.

Informāciju sagatavoja
Veselības inspekcijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Dace Vīksna