15.7 °C, 12.2 m/s, 91.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTurpinās Lielupes aizsargdambja būvniecība
Turpinās Lielupes aizsargdambja būvniecība
04/09/2009

Jelgavā, Lielupē turpinās gultnes tīrīšanas darbi un upes labā krasta aizsargdambja veidošana posmā no dzelzceļa tilta līdz Rīgas ielai. No upes gultnes un nosēdakām ir izsūknēta grunts vairāk kā 12,6 tūkstoši kubikmetru apjomā.

Jelgavā, Lielupē turpinās gultnes tīrīšanas darbi un upes labā krasta aizsargdambja veidošana posmā no dzelzceļa tilta līdz Rīgas ielai.

No upes gultnes un nosēdakām ir izsūknēta grunts vairāk kā 12,6 tūkstoši kubikmetru apjomā.
Darbu veikšanas zonā ir uzstādītas upes navigācijas zīmes, kas pilnībā slēdz satiksmi Lielupē. Darba zonu var apbraukt pa Driksas upi.
Gultnes tīrīšanas darbi tiks pabeigti līdz 1.oktobrim – zivju nārsta sezonas sākumam.

No upes izsūknētā grunts un 9860 kubikmetri pievestās grunts no pašlaik pilsētā notiekošajiem ielu renovācijas darbiem tiek izmantota veidojot aizsargdambja pamatni.
Turpinās pazemes inženierkomunikāciju šķērsojumu izbūve un sakārtošanas darbi dambja trasē.
Pirms upes gultnes tīrīšanas un aizsargdambja būvniecības, Lielupes labo krastu attīrīja no krūmiem un liekajiem kokiem.
Šogad plānotie darbi notiek pēc iepriekš noteiktā grafika un projekta ietvaros kopumā tiks apgūti 611 713 lati.

Nākamgad projekta ietvaros notiks Lielupes labā krasta ainaviskā sakārtošana. Uz aizsargdambja tiks izveidota gājēju promenāde ar noejas kāpnītēm līdz upei un iekārtotām atpūtas vietām. Tiks sagatavota vieta peldvietas iekārtošanai.

Piesaistot apakšuzņēmējus, būvdarbus veic konsorcijs „Koger un Partneri”, kopējā līguma summa ir vairāk kā 1,2 miljoni latu ar PVN.

Projektu „Lielupes gultnes tīrīšana un Lielupes labā krasta aizsargdambja posmā no dzelzceļa tilta līdz Rīgas ielai atjaunošana” finansē Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonds (ELGF). Kopējā summa 1,6 miljoni latu. Pašvaldība nodrošina projekta priekšfinansēšanu.

2009.gadā pašvaldības priekšfinansējums ir 324 686 lati.
Projekta realizācijas laiks 2009. gads – 2010. gada augusts.

Cukura rūpniecības restrukturizācijas programmas atbalsta pasākuma mērķis ir veicināt un atbalstīt cukura rūpniecības restrukturizācijas skartajā reģionā to infrastruktūras objektu bojājumu un vides problēmu novēršanu, kuru rašanās tieši saistīta ar cukura rūpniecības darbību vai darbības pārtraukšanu, tādējādi veidojot pievilcīgu vidi cukura nozari aizstājošas saimnieciskās darbības attīstībai un sakārtojot vidi kopumā.
Atšķirībā no pagastiem, kuri šos restrukturizācijas fondus var izmantot ceļu sakārtošanai, pilsētās – Jelgavā un Liepājā, līdzekļi izmantojami tikai ietekmētā vides stāvokļa atjaunošanai un ūdenssaimniecības objektu sakārtošanai.

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre
Jelgavas pašvaldība