15.7 °C, 12.2 m/s, 91.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSkolas gads iesākts pozitīvi!
Skolas gads iesākts pozitīvi!
04/09/2009

Zinību dienas pasākums „Iesāc gadu savādāk 2009” Raiņa parkā kopā ir pulcējis vairāk nekā 1000 apmeklētāju. Līdz ar aktivitātēm un izklaidēm bērniem un jauniešiem, pasākumā uzsvars tika likts uz veselīga dzīvesveida nozīmi.

Zinību dienas pasākums „Iesāc gadu savādāk 2009” Raiņa parkā kopā ir pulcējis vairāk nekā 1000 apmeklētāju. Līdz ar aktivitātēm un izklaidēm bērniem un jauniešiem, pasākumā uzsvars tika likts uz veselīga dzīvesveida nozīmi.

Jelgavas Skolēnu domes pasākums „Iesāc gadu savādāk” tika rīkots jau ceturto reizi, dodot iespēju ne vien jauniešiem, bet arī bērniem un ģimenēm izbaudīt jauno mūzikas grupu sniegumu, piedalīties dažādās aktivitātēs un uzzināt vairāk par interešu pulciņiem un brīvā laika pavadīšanas iespējām. Kā ierasts veselīga dzīvesveida popularizēšanas pasākumos, arī šoreiz ikviens smēķus varēja samainīt pret burkāniem.

Pasākuma laikā tika izlozētas balvas no futbola kluba „Jelgava”, dāvanu kartes no SIA „NDD”, tāpat atpūtas un sporta kompleksa “Zemgale” dāvanu kartes Jelgavas Skolēnu dome piešķīra mūzikas grupām un aktīvajiem dalībniekiem, kuri piedalījās Skolēnu domes veidotajos konkursos, kā arī savas balvas izlozēja Jelgavas reģionālais Pieaugušo izglītības centrs. Notikumus Raiņa parkā dokumentēja vairāki fotogrāfi, kuru veikums būs apskatāms Jelgavas Skolēnu domes mājaslapā – http://jsd.jelgava.lv (galerija tuvākajā laikā tiks papildināta).

Klausītājus priecēja Raf Crew, The Highway, Layabout, Enduring Memories un Tumors, bet izklaidi un reizē iespēju uzzināt ko jaunu dažādās aktivitātēs piedāvāja Latvijas Gumijlēcēju Klubs, futbola klubs „Jelgava”, „Remoss”, Jelgavas ledus skola, Jelgavas bērnu un jauniešu sporta skola, NVO „Minerva”, deju studija „Kaprīze”, J.Zēberga fotodarbnīca, SIA „NDD”, Jelgavas reģionālais Pieaugušo izglītības centrs un Ceļu Satiksmes Drošības direkcija. Tāpat Jelgavas Skolēnu dome izsaka pateicību Jelgavas pilsētas pašvaldībai, pašvaldības aģentūrai „Kultūra”, „Swedbank”, SIA „Signum”, atpūtas un sporta kompleksam „Zemgale”, klubam „Jelgavas krekli” un Jelgavas pilsētas pašvaldības policijai.

Kā liecina organizatoru novērojumi, pasākuma norises vietā atradās atsevišķi jaunieši, kuri lietoja alkoholu vai smēķēja. Jelgavas Skolēnu dome neatbalsta šādu jauniešu rīcību un arī turpmāk 1. septembrī pulcēs jauniešus Zinību dienas pasākumā, lai uzsvērtu dzīves kvalitātes un veselīga dzīvesveida lielo nozīmi.

Informāciju sagatavoja
Jeļena Gorbaceviča
Jelgavas Skolēnu domes priekšsēdētāja vietniece