17.3 °C, 12 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU aizritējušas pirmās septiņas uzņemšanas dienas
LLU aizritējušas pirmās septiņas uzņemšanas dienas
27/07/2009

Aigars Ieviņš, Uzņemšanas komisijas atbildīgā sekretāra vietniece Aija Ilgaža stāsta reflektantam par konkursu uz budžeta vietu izvēlētajā fakultātē

Pagājusi nedēļa kopš LLU durvis ver studētgribētāji no visas Latvijas, kas vēlas turpmākos četrus līdz sešus gadus gūt jaunas zināšanas studentu galvaspilsētā Jelgavā.

Kopš 17.jūlija, kad darbu uzsāka LLU Uzņemšanas komisija, saņemti 1826 pieteikumi studijām. Neskatoties uz ekonomisko situāciju, krasi nav samazinājusies jauniešu vēlme studēt, tomēr mainījušās tendences, izvēloties studiju programmas LLU.

Šobrīd lielākais konkurss uz budžeta vietām LLU ir Meža fakultātē uz studiju programmām „Mežinženieris” un „Mežzinātne”, kur vidēji uz vienu budžeta vietu pretendē 3.56 reflektanti, tāpat 3.10 reflektanti pretendē uz Ekonomikas fakultātes (EF) studiju programmu „Ekonomika”. Populāra ir arī studiju programma Sociālo zinātņu fakultātē (SZF)„Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” un Lauku inženieru fakultātē (LIF) studiju programma „Vide un ūdenssaimniecība” , kurās konkursa koeficients arī ir virs divi.

Aktīvāk nekā iepriekšējos gados, jaunieši piesakās inženiertehniskajām programmām. Īpaši populāras ir Tehniskās fakultātes (TF) piedāvātās studiju programmas „Lauksaimniecības enerģētika” un „Mašīnu projektēšana un ražošana”. LIF pieprasītas ir programmas „Būvniecība” un „Ainavu arhitektūra un plānošana”. Tāpat jaunieši izrāda lielu interesi par Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) studiju programmām „Pārtikas produktu tehnoloģija” un „Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība”.

Populārākās maģistra studiju programmas LLU ir „Ekonomika” EF, „Pedagoģija” TF, „Pārtikas zinātne” PTF un „Organizāciju sabiedrības pārvaldes socioloģija” SZF.

Uzņemšanas komisijas piektajā darba dienā studijām LLU pieteicās 1000. reflektants – LLU absolvente no Liepājas rajona Nīcas pagasta – Anete Ābelīte, kura vēlas studēt akadēmiskajā maģistra studiju programmā „Organizāciju sabiedrības pārvaldes socioloģija”.

Lielākais pieteikumu skaits studijām LLU saņemts no Jelgavas un Jelgavas rajona dzīvojošajiem jauniešiem, tomēr liela daļa studētgribētāju nāk no citiem Latvijas rajoniem, piemēram, Liepājas, Ventspils, Aizkraukles, Alūksnes, Balviem, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļiem, Rēzeknes, Valkas un Valmieras.

Pavisam LLU 2009./2010. studiju gadā piedāvā 37 pamatstudiju programmas, 25 augstākā līmeņa studiju programmas un 13 doktora studiju programmas. Šogad universitātē plānots par valsts līdzekļiem pamatstudijās uzņemt 750 studentus, 255 maģistra studiju programmās un 176 doktorantūrā.

Uzņemšana LLU turpināsies līdz 31.jūlijam, kad norisināsies Uzņemšanas komisijas rīkots pasākums „Uzņemšanas nakts”. Šajā dienā dokumentus studijām varēs iesniegt gan no plkst.9 līdz plkst.16., gan no plkst.18 līdz pusnaktij.

Uzņemšanas naktī no plkst.18. Jelgavas pils pagalmā uzstāsies jauno studentu grupas, būs atvērts Jelgavas pils muzejs, kā arī būs iespēja romantiskā sveču gaismā pastaigāties pa pagalmu, baudot tasi tējas un klausoties dažādu laikmetu mūziku.

Informāciju sagatavoja
Sandra Šteinerte
LLU Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste