17.3 °C, 12 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLabiekārtos Jelgavas muzeja apkārtni
Labiekārtos Jelgavas muzeja apkārtni
23/07/2009

Noslēdzies Jelgavas pašvaldības izsludinātais konkurss par Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja apkārtnes labiekārtošanas darbiem, kas iekļauti ES Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas finansētajā projektā „Atraktīvu un pieejamu muzeju attīstība Zemgalē un Ziemeļlietuvā”. Muzeja apkārtnes labiekārtošanas darbus veiks SIA Rimts.

Jelgavas pašvaldības izveidotā iepirkumu komisija, izvērtējot konkursam pieteikto četru būvuzņēmumu piedāvājumus, nolēma muzeja apkārtnes labiekārtošanas
darbus uzticēt SIA Rimts.

Ja komisijas lēmums netiks pārsūdzēts, projektā paredzētos darbus plānots veikt no augusta vidus līdz nākamā gada 30. aprīlim. Šajā laikā tiks demontēti vecie gājēju celiņi, uzklāts jauns segums, veikti apzaļumošanas darbi, izveidota automašīnu stāvvieta muzeja apmeklētājiem, kā arī veikta muzeja fasādes, ielu, parka un pagalma apgaismojuma tīklu ierīkošana .

Muzeja apkārtnes labiekārtošanas projekta budžets ir 138 tūkstoši latu, no kuriem 15 % ir pašvaldības līdzfinansējums. Tas ir iekļauts Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības projektā «Atraktīvu un pieejamu muzeju attīstība Zemgalē un Ziemeļlietuvā», kas izstrādāts kopā ar Zemgales plānošanas reģionu. Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs ir viens no deviņiem abu valstu sadarbības partneriem.

Līdz ar muzeja pieejamības uzlabošanu un apkārtējās teritorijas sakārtošanu tiks pabeigts 2005.gadā uzsāktais projekts „Jelgavas muzeja ēkas fasāžu restaurācija un apkārtnes labiekārtošana”.

Projekta „Atraktīvu un pieejamu muzeju attīstība Zemgalē un Ziemeļlietuvā” mērķis ir veicināt muzeju pieejamību sabiedrībai, noārdot gan fiziskos, gan arī intelektuālos šķēršļus, veidojot mūsdienīgu muzeju piedāvājumu.
Projekta kopējais budžets ir 2 281 729.889 eiro. Tajā iekļautā Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja kopējais budžets projekta īstenošanai ir 323999,86 eiro jeb 227,7 tūkstoši latu.

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre