17.3 °C, 12 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSmilšu skulptūras skatāmas līdz septembrim
Smilšu skulptūras skatāmas līdz septembrim
13/07/2009

Piektdien, 10.jūlijā, 3. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla „Summer Signs” laikā notika  skulptūru mākslinieku apbalvošana. Godpilno I vietu ieguva lietuvietis Andrius Petkus par skulptūru „Ikars”, II vieta tika piešķirta nīderlandietei Annikai Kuizengai par skulptūru „Garuda” un divas III vietas dalīja Īrijas mākslinieks Niall Andrev Magee ar skulptūru „Atvars” un Jakubs Zimačekam no Čehijas ar skulptūru „Valkīra”.

Festivālā piedalījās 15 tēlnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas, Nīderlandes, Čehijas, Īrijas, Itālijas un ASV, veidojot smilšu skulptūras par tēma – Brīnumu pasaule (mīti, teikas, pasakas, leģendas).

3. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla „Summer Signs” darbi būs apskatāmi Uzvaras parkā Jelgavā līdz 1.septembrim.  Parks būs atvērts darba dienās no plkst. 11 līdz 19, sestdien un svētdien skulptūras apskatāmas būs no plkst. 9 līdz 19.

Ieejas maksa: pieaugušajiem – 1 lats, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 50 santīmu, un bērniem līdz 7 gadiem – bez maksas.

Saistītie raksti: Pasaules leģendas tiksies Jelgavā
Saistītie raksti: Brīnumi sākas Jelgavā!
Vairāk par 3. Starptautisko Smilšu skulptūru festivālu