17.3 °C, 8.1 m/s, 93.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBrīnumi sākas Jelgavā!
Brīnumi sākas Jelgavā!
07/07/2009

Svētdien, 5. jūlijā, Jelgavā ieradās 3.Starptautiskā smilšu skulptūru festivāla „Summer signs” dalībnieki. 6.jūlijā 15 pasaulē atzīti tēlnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas, Nīderlandes, Čehijas, Īrijas, Itālijas un ASV uzsāka smilšu skulptūru veidošanu Jelgavas Uzvaras parkā. Šā gada festivāla tēma – Brīnumu pasaule (mīti, teikas, pasakas, leģendas).

Vairāki no festivāla māksliniekiem Jelgavā ir viesojušies ziemā, Ledus skulptūru festivālā, bet daudzi Latvijā ieradušies pirmoreiz. Viņi priecājas gan par kvalitatīvajām smiltīm, gan par laika apstākļiem, kuri piemēroti skulptūru veidošanai.

Festivāla parks būs atvērts no 10.jūlija līdz 12.jūlijam katru dienu no plkst.11.00 līdz pusnaktij.

Pasākums Jelgavā tiek organizēts trešo reizi un to pilsētas iedzīvotājiem un apmeklētājiem piedāvā Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Kultūra” un Jelgavas  pilsētas Dome sadarbībā ar ceļu būvniecības sabiedrību „Igate” un SEB banku.

Tūlīt pēc Līgo svētkiem, no 26.jūnija, sākās festivāla parka sagataves darbi. Skulptūru veidošanai atvestas vairāk kā 400 tonnas mālsmilšu, kuras interesantajam mākslas darbam nodrošina papildu stingrību un stabilitāti. Atbilstoši mākslinieku iesūtītajām skicēm, smiltis ar vibro blietēm presētas formās, lai māksliniekiem ierodoties būtu stabils pamats skulptūru veidošanai.

Papildus festivāla konkursa darbiem sākts darbs pie Baltijā pirmā Smilšu bāra, kuru veido „Frostiart Baltic” tēlnieki, kas iepriekš darbojušies arī kā mākslinieciskie vadītāji dažādos starptautiskos smilšu un ledus skulptūru festivālos un ir Jūrmalas smilšu skulptūru festivāla organizētāji.

Festivāla programma:
Festivāla atklāšana notiks 10. jūlijā, plkst.19.00, Uzvaras parkā. Pasākumā uzstāsies grupas „Opus Pro” un „Otra Puse”, kā arī festivāla īpašie viesi – Lietuvas labākā grupa „SKAMP”, kura vairākas reizes nominēta MTV Eiropas mūzikas gada balvai. Ap pusnakti „Fire spirit” un „Pulse effect” īpašais ugunsšovs.

11. jūlijā plkst.18.00 – Starptautiskā Folkloras Festivāla „Baltica – 2009” noslēguma dižkoncerts. Uzstājas 1000 mākslinieki no 7 valstīm.

12. jūlijā – Ģimenes dienā – ar īpašām aktivitātēm pašiem mazākajiem. Visas dienas garumā festivāla jaunākie apmeklētāji varēs spēlēties īpašā SEB bankas smilšu rotaļu laukumā, un baudīt Jūrmalas teātra izrādi „Kas zaķīti pasargās?” plkst. 13.00 un 15.00.

Informāciju sagatavoja
Ivars Pirvics
projektu vadītājs
JPPA „Kultūra”

Saistītie raksti: Pasaules leģendas tiksies Jelgavā