17.5 °C, 5.4 m/s, 92.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiRAF dzīvojamajā masīvā būs vides izglītības laukums bērniem
RAF dzīvojamajā masīvā būs vides izglītības laukums bērniem
10/06/2009

Pašvaldība šonedēļ izsludina iepirkuma konkursu aktīvās atpūtas un vides izglītības laukuma izbūvei bērniem un pusaudžiem, kas atradīsies RAF dzīvojamā masīva Loka maģistrāles daudzdzīvokļu namu pagalmā.

Rotaļu laukums Ozolskvērā

Rotaļu laukums Ozolskvērā
Foto: Jelgavas pašvaldības arhīvs

Pašvaldība šonedēļ izsludina iepirkuma konkursu aktīvās atpūtas un vides izglītības laukuma izbūvei bērniem un pusaudžiem, kas atradīsies RAF dzīvojamā masīva Loka maģistrāles daudzdzīvokļu namu pagalmā.

Laukums tiks iekārtots par 20 tūkstošiem latu, ko Vides ministrija piešķīra Jelgavas pašvaldībai par ieguldījumu vides infrastruktūras attīstībā un dabas aizsardzībā.

Janvārī Jelgavas dome atbalstīja lēmumu par aktīvās atpūtas un vides izglītības laukuma būvniecību iesniegšanu Latvijas Vides aizsardzības fondam un projekta īstenošanai pašvaldība ir piešķir savu līdzfinansējumu.

Paredzēts, ka vienā no Loka maģistrāles iekšpagalmiem būs vides izglītības laukums. Tajā bez tradicionālajām rotaļu iekārtām būs arī dabu izzinoši elementi. Laukums būs veidots zirnekļu tīkla formā, kurā būs izveidotas dažādas dabu izzinošas takas, izvietoti dabas elementi, piemēram, skudru pūznis, saules pulkstenis, zirnekļa ligzda u.tml.
Laukuma centrā būs izvietotas šūpoles, slīdkalniņi un citi rotaļu elementi, bet ap laukumu – soliņi.

Lai pieteiktos Vides ministrijas balvai „Ābols”, pašvaldībai bija jāpiesaka jau realizēti un pašlaik realizējami vides infrastruktūras un dabas aizsardzības projekti. Jelgavas pašvaldība izvērtēšanai iesniedza 30 pabeigtus un 16 pašlaik realizējamus projektus.
Ar tiem jelgavnieki izpelnījās konkursa komisijas atzinību un ieguva 1. vietu republikas nozīmes pilsētu pašvaldību grupā. Vides ministrijas gada balvu „Ābols” Jelgavas pašvaldība saņēmusi jau otro gadu pēc kārtas. Par 2007. gadā iegūto Vides ministrijas balvas „Ābols 2007” naudas prēmiju 10 000 latu apmērā Jelgavas pašvaldība veica plūdu draudu modelēšanu Jelgavas pilsētas teritorijai un 2008. gadā šo projektu jau varēja minēt pie padarītajiem darbiem, iesniedzot pieteikumu „Ābola” balvai.

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre