18.3 °C, 4 m/s, 91.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSkolēni strādā pilsētas labiekārtošanas darbos
Skolēni strādā pilsētas labiekārtošanas darbos
02/06/2009

Foto: Ivars Veiliņš

Jūnijā Jelgavas pilsētas labiekārtošanas darbos sākuši strādāt pirmie desmit skolēni. Kopā vasaras mēnešos pašvaldības aģentūra „Pilsētsaimniecība” ar darbu nodrošinās 30 bērnus.

Pašvaldības aģentūrā „Pilsētsaimniecība” kopā bija pieteikušies 90 skolēni, kuri vēlējās vasaras mēnešos strādāt algotu darbu pilsētas labiekārtošanā. Sākotnēji bija plānots, ka darbs tiks piedāvāts 20 skolēniem. Taču, izvērtējot iesniegumus un motivācijas vēstules, aģentūrā izveidotā komisija pieņēma lēmumu ar darbu nodrošināt vēl 10 skolēnus arī augustā. Aģentūra ar darbu vasarā viena mēneša garumā nodrošinās bērnus no daudzbērnu ģimenēm, mazturīgām ģimenēm, kā arī bērnus, kurus audzina tikai viens no vecākiem vai aizbildnis.

Nodarbinātajiem skolēniem atalgojums tiek aprēķināts ņemot vērā MK noteikumus, kas paredz noteikt pusaudžiem minimālā stundas tarifa likmi 1,24 latus. Tā kā aģentūra „Pilsētsaimniecība” organizē darbus skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem, bērniem dienā būs jāstrādā četras stundas.
Skolēni tiks nodarbināti pilsētas labiekārtošanas darbos. Plānots, ka bērni ravēs apstādījumus, grābs nopļauto zāli, krāsos soliņus, uzmērīs ietves, uzturēs kārtībā rotaļlaukumus, kā arī veiks citus darbus.
Jelgavas pašvaldības aģentūra skolēniem darbu vasaras mēnešos piedāvā jau sesto gadu pēc kārtas.

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre