18.3 °C, 4 m/s, 91.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDarbu sāks vēl viens dalīto atkritumu pieņemšanas laukums
Darbu sāks vēl viens dalīto atkritumu pieņemšanas laukums
27/05/2009

Foto: Ivars Veiliņš

No 1.jūnija privātpersonas sašķirotus atkritumus bez maksas varēs nodot arī dalīto atkritumu pieņemšanas laukumā Ganību ielā 84. Līdz šim sašķirotos atkritumus varēja nodot laukumos Salnas ielā 20 un P.Lejiņa ielā 6. Laukumu uzturēšanu finansē par pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Atkritumu laukumus apsaimnieko aģentūra „Zemgales EKO”. Laukumā ir novietoti dažādas ietilpības atkritumu konteineri katram atkritumu veidam, tāpēc svarīgi atkritumus sašķirot jau iepriekš. No iedzīvotājiem pieņems tikai sašķirotus atkritumus bez citiem piemaisījumiem.

Laukumos pieņem papīru (avīzes, žurnāli, grāmatas, biroja papīrs), kartonu (izjauktas kartona kastes); polietilēnu (plēve, iepirkuma maisiņi), stikla taru, logu stiklu (izņemot automašīnu un spoguļu stiklus), PET pudeles, metāla izstrādājumus (konservu kārbas, dzērienu bundžas u.c.); liela izmēra atkritumus (mēbeles, matrači u.c.); dārzu atkritumus (zari, lapas, nopļautā zāle); būvniecības atkritumus (koks, ķieģeļi, flīzes u.c.), riepas, baterijas un akumulatorus, luminiscentās spuldzes. Tiks pieņemti arī elektriskie un elektronisko iekārtu atkritumi, piemēram, radiouztvērēji, televizori, putekļu sūcēji, telefoni, fēni, veļas mašīnas, virtuves tehnika. Laukumā nepieņems tetrapakas, fotopapīru, saldējuma un čipsu iepakojumus.

Dalīto atkritumu pieņemšanas laukums Ganību ielā 84 ir atvērts pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien un piektdien no plkst. 8.00 līdz 17.00, sestdien – no 9.00 līdz 14.00. Svētdien laukums būs slēgts.

Dalīto atkritumu pieņemšanas laukumi Salnas ielā 20 un P.Lejiņa ielā 6 ir atvērti otrdien, trešdien, ceturtdien un piektdien no plkst. 12.00 līdz 19.00, sestdien un svētdien – no 10.00 līdz 17.00. Pirmdien laukumi būs slēgti.

Atkritumu ievešana laukumā paredzēta tikai ar vieglajām automašīnām vai vieglajām automašīnām ar piekabēm. Laukumā strādās uzraugs, kurš uzturēs kārtību un palīdzēs pareizi izvietot sašķirotos atkritumus.

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre