18.3 °C, 4 m/s, 91.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKoģenerācijas stacija sāks darbu testa režīmā
Koģenerācijas stacija sāks darbu testa režīmā
27/05/2009

Ceturtdien, 28.maijā, pulksten 10.00 testa režīmā tiks iedarbināta SIA „Fortum Jelgava” jaunā koģenerācijas stacija Jelgavā, Ganību ielā 71a. Pārbaudes un regulēšanas darbus veiks dzinēju ražotāju firmas „Jenbacher” pārstāvji un pārraudzīs „Fortum Service” (Somija) pārstāvis Jouko Varakas.

Koģenerācijas staciju apskatīs un padarīto novērtēs SIA „Fortum Jelgava” un Jelgavas domes vadība.

SIA „Fortum Jelgava” koģenerācijas stacijas būvi plāno nodot ekspluatācijā līdz šā gada jūnija beigām. Līdz ar to būs pabeigts vēl viens Jelgavas pilsētas siltumapgādes stratēģijā paredzētais pasākums, kuru pilsētas dome ar savu lēmumu atbalstīja 2005.gadā. „Koģenerācijas stacijas izbūve ir kārtējais solis, kas ļaus „Fortum Jelgava” samazināt siltumenerģijas tarifus pilsētā. Jelgavas dome ir atbalstījusi uzņēmuma ieceri par vēl vienas koģenerācijas stacijas būvniecību pilsētā. Tajā kā kurināmais tiks izmantota biomasa,” ar gandarījumu atzīst A.Rāviņš.

Būvniecības kopējās izmaksas ir Ls 4 247 153.00 (bez PVN), tai skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļi Ls 716 345.65 un valsts budžeta līdzekļi – Ls 238 782.21.

Koģenerācijas stacija ir izbūvēta pie SIA „Fortum Jelgava” apsaimniekotās katlu mājas. Stacijā ir četri ar dabas gāzi darbināmi dzinēji, kuriem pieslēgti elektroģeneratori. To kopīgā elektriskā jauda būs 3,966 MW. Koģenerācijas procesā iegūto elektroenerģiju SIA „Fortum Jelgava” paredz realizēt uzņēmumam AS „Latvenergo”.

Darbus veica ģenerāluzņēmējs no Lietuvas „Axis Technologies”, kā arī vietējie uzņēmēji SIA „Filter” un SIA „Abi Būve”.

Informācija sagatavota
Sabiedrisko attiecību sektorā
Tel. 63005558