18.3 °C, 4 m/s, 91.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas seniori prezentēs pašu sarakstītu digitālo grāmatu
Jelgavas seniori prezentēs pašu sarakstītu digitālo grāmatu
25/05/2009

Otrdien, 26. maijā, Jelgavas Reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā (JRPIC) plkst. 14.00 notiks radošās studijas „Seniori Jelgavai” digitālās grāmatas „Manas jaunības Jelgava. Cilvēki un notikumi.” prezentēšanas pasākums.

Grāmata „Manas jaunības Jelgava. Cilvēki un notikumi.” ir radošās studijas „Seniori Jelgavai” dāvana Jelgavai un tās cilvēkiem pilsētas svētkos. Atmiņu krājumā apkopotas 16 jelgavnieku senioru atmiņas stāstos un fotogrāfijās par notikumiem un pieredzēto viņu jaunības Jelgavā. Mozaīka tiek salikta no atmiņām par bērnību, jaunību un brieduma gadiem, par skolas un studiju laiku, par darba gadiem, kas pavadīti Jelgavā.
„Tās ir liecības par ne tik senu, bet tomēr krasi atšķirīgu laika posmu sadzīves, iespēju, notikumu, tehnikas un tehnoloģiju ziņā. Atmiņas, no kurām gadu desmitu ritējumā varbūt pagaisis kāds konkrēts gada skaitlis vai vietas nosaukums, bet nekas nav zudis no pārdzīvoto emociju spilgtuma, tāpēc šis atmiņu krājums nav vēsturiski dokumentāls vēstījums, bet gan senioru paaudzes sirds atmiņas,” teikts grāmatas ievadvārdos.
Atmiņu autori ir tie seniori, kuri mācījušies JRPIC senioru izglītības programmās un kopš 2005. gada apguvuši gan konkrētas prasmes svešvalodās, gan informācijas tehnoloģijās.
„Apgūtās prasmes ir pamats tam, ka seniori paši, izmantojot savas jauniegūtās zināšanas, veidoja šo krājumu – ne tikai būdami stāstu autori, bet arī paši noformējot tekstus elektroniski, skenējot fotogrāfijas no saviem ģimenes foto arhīviem, veidojot vizuālo prezentāciju un drukājot un iesienot grāmatas eksemplārus. Jelgavas seniori ir spara pilni izglītoties mūža garumā, apgūt arvien jaunas prasmes, tādējādi paliekot vienmēr garā jauni – interesanti sev, saviem tuviniekiem un savai pilsētai,” par grāmatu un tās autoriem teic JRPIC direktore Sarmīte Vīksna.
Atmiņu krājums ir sagatavot ne tikai drukātā veidā, bet arī CD formātā kā digitāla grāmata, ar kuru varēs iepazīties elektroniskā vidē, arī JRPIC mājas lapā www.jrpic.lv

Informācija sagatavota
Sabiedrisko attiecību sektorā