24.8 °C, 1.1 m/s, 64.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTurpinās Jelgavas ceļu un ielu inventarizācija
Turpinās Jelgavas ceļu un ielu inventarizācija
11/05/2009

Aģentūras „Pilsētsaimniecība” realizētā projekta „Publiskās un privātās partnerības ieviešana Jelgavas pilsētas ielu apsaimniekošanā” gaitā tiek veikta Jelgavas pašvaldības ceļu un ielu inventarizācija, kas pašvaldībai ļaus plānot perspektīvos ceļu un ielu rekonstrukcijas darbus, kā arī analizēt uzturēšanas izdevumus.

Aktivitāte „Jelgavas pašvaldības ceļu un ielu inventarizācijas veikšana PPP (publiskās un privātās partnerības) ieviešanas ietvaros” norit Norvēģijas vadības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansētā projekta „Publiskās un privātās partnerības ieviešana Jelgavas pilsētas ielu apsaimniekošanā” gaitā. Atklātajā konkursā par darbu veikšanu pieteicās divi uzņēmumi. Izvērtējot piedāvājumus, aģentūra „Pilsētsaimniecība” līgumu par inventarizācijas veikšanu noslēdza ar akciju sabiedrību „Ceļu inženieri”, kas konkursam iesniedza piedāvājumu par viszemāko cenu – 93 644,17 latiem bez pievienotās vērtības nodokļa.
Jelgavas ceļu un ielu inventarizācijas mērķis ir nodrošināt aģentūru „Pilsētsaimniecība” ar kvalitatīvu un pilnīgu informāciju par Jelgavas pašvaldības ceļiem un ielām, to infrastruktūru kā virs zemes, tā pazemē; atvieglot apkopotās aktualizētās informācijas izmantošanu pašvaldības perspektīvo ceļu un ielu tīkla rekonstrukcijas darbu plānošanas lēmumu pieņemšanā; atvieglot ceļu un ielu tīkla uzturēšanas izdevumu analīzi, paredzot iespēju piesaistīt publiskās un privātās partnerības modeli, kā arī nodrošināt izveidotās elektroniskās datu bāzes savietojamību ar Jelgavas pašvaldības ģeogrāfiskās informācijas sistēmu. Tas nepieciešams, lai varētu kvalitatīvi realizēt publiskās un privātās partnerības ieviešanu Jelgavas ceļu un ielu apsaimniekošanā.
Inventarizācija norit vairākos posmos. Pašlaik a/s „Ceļu inženieri” jau izstrādājusi ceļu un ielu sarakstu, kā arī uzsākusi virszemes un pazemes elementu datu apkopošanu, ceļu un ielu elementu reģistra izveidi un to vērtības noteikšanu. Paralēli arī norit darbs pie elektroniskās datu noliktavas izveides un papildināšanas. Jāpiebilst, ka inventarizācija tiek veikta, objektus ar GPS apsekojot dabā un iegūtos datus salīdzinot ar jau esošajā datu bāzē pieejamiem, nepieciešamības gadījumā veicot korekcijas atbilstoši reālajai situācijai.
Inventarizācijas laikā iegūtie dati „Pilsētsaimniecībai” sniegs izsmeļošu informāciju par Jelgavas pašvaldības ceļiem un ielām un to infrastruktūru, tādējādi ļaus plānot perspektīvos rekonstrukcijas darbus un analizēt uzturēšanas izdevumus, kam nākotnē var tikt piesaistīts publiskās un privātās partnerības modelis.
„Publiskās un privātās partnerības ieviešana Jelgavas pilsētas ielu apsaimniekošanā” ir Norvēģijas vadības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansēts projekts, ko realizē Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Pilsētsaimniecība”. Projekts, kura mērķis ir izstrādāt atbilstošāko Jelgavas ceļu un ielu apsaimniekošanas modeli, ieviešot mūsu pilsētai piemērotāko publiskās un privātās partnerības principu, ilgs līdz 2010. gada 31. maijam. Projekta kopējais budžets ir 400 000 eiro, tostarp 60 000 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums.

Informācija sagatavota
JPPA „Pilsētsaimniecība”