24.8 °C, 1.1 m/s, 64.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIzcopētas ne tikai bundžas!
Izcopētas ne tikai bundžas!
11/05/2009

9. maijā jauniešu organizācija „Do it creative” īstenoja akciju „Copē bundžu2009!”, kuras mērķis bija atbrīvot Svētes upes ūdeņus un tuvējo piekrasti no atkritumiem. Sacensībā-talkā piedalījās 9 komandas, pulcējot 25 cilvēkus. Rezultātā savākti aptuveni 115 maisi ar atkritumiem.

9. maijā, plkst. 11.00 jauniešu organizācija „Do it creative” īstenoja akciju „Copē bundžu2009!”, kuras mērķis bija atbrīvot Svētes upes ūdeņus un tuvējo piekrasti no atkritumiem.

Sacensībā-talkā piedalījās 9 komandas, kur sastāvā bija jelgavnieki, pa kādam rīdziniekam un pat pārstāvji no Gulbenes un Kokneses! Kopumā piedalījās apmēram 25 cilvēki, kas ar azartu laivoja pa Svēti un savāca 115 maisus ar atkritumiem.

Par padarīto gan organizētājiem, gan dalībniekiem bija gandarījums, bet sacensība ir sacensība, un šoreiz uzvarēja komanda „Koolīgie” – Artūrs Masteiko, Hedijs Ruskulis, Mareks Eglītis un „Čirkainie” – Līga Rube un Uģis Cepurītis.

Sacensībai asumu piešķīra fakts, ka komandas startēja ar dažādām laivām: piepūšamās gumijas, koka un metāla airu laivas, plastmasas smailīte u.c. Bija dalībnieki, kas peldējās, bet situācijās, kad laiva jānes pāri sanesumiem vienmēr tika sniegta palīdzīga roka, jo, neskatoties uz sacensības garu, draudzīgums bija pirmajā vietā.

Tas, ko mēs atradām upes ūdeņos brīžiem līdzinājās komēdijai: līdzās ierastajām stikla un PET pudelēm, riepām, plēvēm, maisiem un putuplastam, atradām arī plastmasas un metāla krēslus, velosipēda bagāžnieku, Kamaz riepu, insulīna šļirci, alus pudeli ar kefīru, maisiņu ar mājdzīvniekiem, kas atraduši citus medību laukus, mucu, auto detaļas.

Par labāko atradumu tika pasludināta no salmiem taisīta lelle – putnubiedēklis, kam pa ceļam uz finišu tika atrasts arī uzvarētāja kauss šautriņu mešanā. Jāpiebilst, ka atradēji ar šo lelli bija tik sadraudzējušies, ka devuši tai vārdu – Igors, par to iegūstot arī specbalvu.

Neizsakāmi liels paldies atbalstītājiem: sporta klubs “Fitland”, MKC „Līderis”, Sporta komplekss „Zemgale”, J. Zēberga meistardarbnīca, nakts klubs “Tonuss”, tūrisma aģentūra “Noa-tour”, solāriju salons “Double Sun” un “Aija VET”.

Uz tikšanos nākamgad!

Informāciju sagatavoja
Ieva Ziemele
Projekta vadītāja