20.3 °C, 0.8 m/s, 78.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSasparojies uz Lielo Talku 18. aprīlī!
Sasparojies uz Lielo Talku 18. aprīlī!
09/04/2009

Līdz Lielajai Talkai, kas notiks 18.aprīlī, ir atlicis pavisam nedaudz laika, bet dažās Latvijas vietās vides sakopšanas darbi jau ir sākušies. Tādā veidā „ietalkojuši” ir arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti, kas kopā ar populārā raidījuma „Sirmā ēdienkaratē” pavāru Mārtiņu Sirmo un grupas „Prāta vētra” mūziķi Jāni Jubaltu sakopa Lielupes krastu iepretim Jelgavas pilij.

Līdz Lielajai Talkai, kas notiks 18.aprīlī, ir atlicis pavisam nedaudz laika, bet dažās Latvijas vietās vides sakopšanas darbi jau ir sākušies. Tādā veidā „ietalkojuši” ir arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti, kas kopā ar populārā raidījuma „Sirmā ēdienkaratē” pavāru Mārtiņu Sirmo un grupas „Prāta vētra” mūziķi Jāni Jubaltu sakopa Lielupes krastu iepretim Jelgavas pilij. Tā ar savu pozitīvo piemēru raidījuma veidotāju komanda un aktīvie jelgavnieki mudināja arī citus cilvēkus nebūt kūtriem un sakopt apkārtni.
Aprīlī Jānis Jubalts ne tikai talko, bet arī kopā ar Latvijas Zaļo punktu ir iesaistījies jelgavnieku šķirot prasmes veicināšanas kampaņā „Šķiro pa tīro!”. „Man kā jelgavniekam ir svarīgi, lai mana pilsēta ir sakopta un lai cilvēki izturas atbildīgi pret vidi. Aicinu ikvienu aktīvi iesaistīties arī atkritumu šķirošanā un regulāri sākt to darīt jau aprīlī. Sasparojieties uz Lielo Talku 18. aprīlī, kad sakopsim visu Jelgavu, visu Latviju! ”, aicina „Prāta Vētras” mūziķis.

Šogad Lielās Talkas organizēšanai atsaukušies jau 479 koordinatori visā Latvijā, tostarp 247 pašvaldība, 138 skolas, 89 organizācijas un uzņēmumi, kā arī 5 augstskolas.
Pasākuma organizatori prognozē, ka kopējais Lielās Talkas koordinatoru skaits varētu pārsniegt sešus simtus.

Informāciju sagatavoja
Zane Onkele,
SIA EKO Media
Vecākā projektu vadītāja
t.: 29556280