19.6 °C, 1.7 m/s, 74.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina uz 20. Studentu folkfestivālu
Aicina uz 20. Studentu folkfestivālu
23/02/2009

Studentu folkfestivāla 20 gadu jubilejas koncertam pieteikušies 70 dalībnieki no 20 grupām, kurās pārstāvēti studējošie un audzēkņi no astoņām augstskolām, divām koledžām un četrām vidusskolām.

Foto autors: Rūdolfs Ošiņš

Foto autors: Rūdolfs Ošiņš

Studentu folkfestivāla 20 gadu jubilejas koncertam pieteikušies 70 dalībnieki no 20 grupām, kurās pārstāvēti studējošie un audzēkņi no astoņām augstskolām, divām koledžām un četrām vidusskolām.

Jubilejas gadā Studentu folkfestivāla dalībnieki uzstāsies uz vienas, grandiozas jubilejas – akustiskās skatuves, iepriekšējo četru vietā, kurās tika sadalīti mūziķi pēc to izpildītās mūzikas stila. Festivālā dalībnieku profesionālo, emocionālo un skatuvisko sniegumu vērtēs žūrijas komisija ar tās priekšsēdētāju mūziķi Endiju Rozenbergu.
Folkfestivālā piedalīsies tādas studentus zvaigznes, kas pie festivāla debesīm jau iemirdzējušās vairakkārt: Inga Karpiča, Vilnis Veinbergs, grupa „Būvnieku 4.Rota”, Apvienība „Zem cita karoga”, „Edža&Niknie”, „Nekā lieka” un no dzejniekiem EGRO un Normunds Aģis.

Sevi pieteikuši debitanti – grupas „Trafi” un „Second File” no LLU, „Provē” no Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, „Laikā pirms..” no Ekonomikas un kultūras vadības augstskolas, „DDm” no Rīgas Tehniskās universitātes un tradīciju kopa „Pērkonieši” no Latvijas Universitātes.
LLU Studentu kluba pasākumu organizators Gints Romulis komentē: „Iesniegtie videomateriāli un noklausīšanās pierādīja, ka katra grupa centusies savā skanējumā radīt ko īpašu, tāpēc skatītājiem nav jāsatraucas, ka akustiskais koncerts varētu būt garlaicīgs, tieši otrādi – intrigu pilns, jo dažas no grupām izveidojušas ļoti neparastus aranžējumus savām dziesmām.”

Tomēr G.Romulis atklāj, ka dažas no grupām pirms atlases atteikušās no dalības festivālā, jo nolēmušas neuzstāties akustiski, kas ir daudz sarežģītāk. Folkfestivālā nepiedalīsies tādi ilggadējie dalībnieki kā grupas „On the Roof” un „Herz”.
Jubilejas koncerts notiks 25.februārī plkst.18 Jelgavas pils aulā. Bez studentiem festivālā piedalīsies arī viesmākslinieki – Ieva Akurātere, Valdis Atāls un Imants Daksis. Pirmo reizi tiks pasniegta balva „Studentu bards”.
Ieejas maksa festivālā skatītājiem 1,5 lati.
Studentu folkfestivāls ir LLU tradīcija – plašs mūzikas un dzejas pasākums, kur uzstājas Latvijas augstskolu studenti, reizi gadā pulcējot uz skatuves talantīgus, drosmīgus un sevi pierādīt gatavus māksliniekus no studentu vidus. Skatītāji festivāla laikā nosaka savu simpātiju, kas ir lielākā atzinība šajā pasākumā.
Folkfestivālā piedalīsies studenti no četrām Latvijas Lauksaimniecības universitātes fakultātēm, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Universitātes, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņu universitātes, Biznesa augstskolas „Turība”, Ekonomikas un kultūras vadības augstskolas studenti un audzēkņi no Latvijas Kultūras koledžas, Jelgavas mūzikas koledžas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jelgavas Vakara vidusskolas, Jelgavas 4.vidusskolas un Rīgas 64.vidusskolas.

Informāciju sagatavoja
Sandra Šteinerte
LLU Sabiedrisko attiecību daļa