22.6 °C, 1.4 m/s, 73 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā top Ledus skulptūras!
Jelgavā top Ledus skulptūras!
11/02/2009

Spītējot siltajam laikam, Jelgavā sācies 11. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls.

Pirmdien, 9.februārī Jelgavā ieradās 30 ledus skulptori no 9 valstīm, kuri 10.februārī Uzvaras parkā strādāja pie festivāla konkursa individuālās ledus skulptūras no Latvijā ražota kristāldzidra ledus bloka par tēmu – Mīlas galaktika. Darbs pie šīm skulptūrām turpināsies vēl trešdien, bet jau var manīt mākslinieciskās ieceres ledū un skulptūru aprises.

No 11. februāra pēcpusdienas līdz 13. februāra vakaram tiks veidotas 15 lielās komandu (komandā 2 mākslinieki) skulptūras no diviem lielformāta ledus blokiem, kuri tiek transportēti no Somijas. Šis ledus festivāla vajadzībām tika izzāģēts jau pagājušā gada martā no ezera aiz polārā loka Somijas pilsētā Pello. Iespaidīgos (2x1x0,5 m) tonnu smagos ledus blokus izmanto daudzi Eiropas ledus skulptūru festivāli.

Skatītājiem skulptūru parks tiks atvērts sestdien un svētdien – 14. un 15. februārī no pulksten 10 līdz 22.
Svētku atklāšana notiks Valentīna dienā 14. februārī pulksten 16, kuras laikā paredzēta performance ar galaktiskiem tēliem un daudz kas cits, bet pulksten 18 notiks labāko skulptoru apbalvošana.
Ar tumsas iestāšanos ikvienam būs iespēja ieraudzīt un dzirdēt arī kādu jaunievedumu – katru apaļo stundu skulptūras tiks izgaismotas mūzikas pavadījumā. Savukārt pulksten 21 uguns zīmēs iezaigosies Galaktikas zvaigznes.

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu jau vienpadsmito gadu organizē Jelgavas pilsētas Dome un pašvaldības aģentūra „Kultūra” ar lieldraugu atbalstu.
Izvērtējot sarežģījumus ar  transporta piekļuvi norises vietai, šogad festivāls notiks Uzvaras parkā. Lai festivāla apmeklētājiem būtu vieglāk orientēties Jelgavas pilsētā, izstrādāts autotransporta kustības plāns un uz galvenajām transporta kustību maģistrālēm tiks izvietotas norādes un zīmes, kā ērtāk piekļūt Uzvaras parkam. Ar transporta shēmu, parka plānojumu un sīkāku informāciju par festivālu var iepazīties mājas lapā www.kultura.jelgava.lv.

Galvenais – sirdis karstas, bet ārā lai turas temperatūra zem nulles!

Uz tikšanos Mīlas galaktikā, Jelgavā!
Ivars Pirvics
JPPA „Kultūra”
Projektu vadītājs