22.6 °C, 1.4 m/s, 73 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKoncerts AMOR a la MEXICANA
Koncerts AMOR a la MEXICANA
04/02/2009

Sestdien, 14. februārī plkst. 19:00 Jelgavas kultūras namā Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” un diriģents Raitis Ašmanis ielūdz uz karstasinīgu Valentīna dienai veltītu programmu.

Foto no PPO „Rīga“

Sestdien, 14. februārī plkst. 19:00 Jelgavas kultūras namā Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” un diriģents Raitis Ašmanis ielūdz uz karstasinīgu Valentīna dienai veltītu programmu. Koncertā “AMOR a la MEXICANA” skanēs pazīstamas un iemīļotas melodijas – no Džoakīno Rosīni un Morisa Ravēla līdz pat mūsdienu populārajai mūzikai. Mīlestības dziesmas meksikāņu stilā kopā ar orķestri “Rīga” atskaņos solisti Aija Vītoliņa (Amber), Intars Busulis, Anna Dribas un Gatis Gorkuša (trompete).

Koncertu “AMOR a la MEXICANA” orķestris “Rīga” un diriģents Raitis Ašmanis atklās ar fragmentu no Morisa Ravēla skaņdarba “Bolero”. Šīs temperamentīgās spāņu dejas mūzika ievadīs klausītāju emocijām bagātā atmosfērā, kur vakara gaitā katrs atradīs savai sirdij tuvāko mīlestības melodiju. Orķestris “Rīga” atskaņos Agustina Laras kompozīciju “Granada”, leģendāro Fredija Merkūrija “Bohēmijas rapsodiju” u. c. skaņdarbus.

Valentīna dienai meksikāņu stilā veltītajā koncertā uzaicināti Latvijas populārākie mūziķi – Aija Vītoliņa (Amber) un Intars Busulis. Viņu izpildījumā skanēs Džoakīno Rosīni “Kaķu duets” un populārās mūzikas hīts “Time To Say Goodbye”. Šarmantās Aijas Vītoliņas priekšnesumā dzirdēsiet arī Endrjū Loida Vēbera “Don’t Cry For Me Argentina” no mūzikla “Evita” un Reja Čārlza „Hallelujah, I Love Her So”. Līdzās publikas atzinību jau ieguvušajiem solistiem, sevi pieteiks divi jaunākās paaudzes mākslinieki – dziedātāja un flamenko dejotāja Anna Dribas un trompetists Gatis Gorkuša. Ar īstu spāņu temperamentu apveltītā soliste Anna Dribas atskaņos latino melodijas, kā arī duetā ar Intaru Busuli šī Valentīna dienas koncerta tituldziesmu “Amor a la Mexicana”. Vakaru noslēgs Intars Busulis ar visā pasaulē tik iemīļoto spāņu dziesmu „Macarena”.

Informāciju sagatavoja
Daina Švābe, PPO „Rīga“ mārketinga speciāliste
tel.: +371 26820541, e-pasts: