22.6 °C, 1.4 m/s, 73 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIzdots tūrisma buklets „Jelgava un Jelgavas rajons 2009”
Izdots tūrisma buklets „Jelgava un Jelgavas rajons 2009”
04/02/2009

Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centrs informē, ka ir noslēdzies darbs pie jaunā tūrisma bukleta par Jelgavu un Jelgavas rajonu, kurā apkopots tūrisma piedāvājums 2009.gada sezonai.

Foto: Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centrs

Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centrs informē, ka ir noslēdzies darbs pie jaunā tūrisma bukleta par Jelgavu un Jelgavas rajonu, kurā apkopots tūrisma piedāvājums 2009.gada sezonai. Bukletā pieejama informācija par kultūrvēsturiskajiem objektiem – pilīm, muižām, baznīcām, muzejiem, aktīvās atpūtas un izklaides iespējām, naktsmītnēm, pirtīm, ēdināšanas uzņēmumiem, kā arī tradicionālajiem svētkiem un pasākumiem, turklāt bukletā ievietotas arī Jelgavas pilsētas un rajona kartes ar tūrisma objektu atrašanās vietām.

Buklets šogad ir izdots trijās valodās – latviešu, krievu un angļu, savukārt, vācu valodā vēl pieejams iepriekšējā gada izdevums. Izdevumā šogad iekļauti vairāki jauni objekti – viesu nami, muzeju ekspozīcijas, ēdināšanas uzņēmumi, tas papildināts ar jaunām fotogrāfijām. Bukleta izdošanu finansē Jelgavas pilsētas pašvaldība un Jelgavas rajona padome. Šis materiāls, kā arī citi tūrisma materiāli par visām Latvijas pilsētām un rajoniem bez maksas pieejami Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centrā, Pasta ielā 37, Jelgavas rajona padomes ēkā, 1.stāvā.

Jaunais izdevums pirmo reizi plašākai sabiedrībai tiks prezentēts Latvijas tūrisma gadatirgū „Balttour 2009”, kas no 6.-8.februārim notiks Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, kur Jelgavu un Jelgavas rajonu kopējā Zemgales stendā pārstāvēs tūrisma informācijas centra darbinieki, pašvaldību speciālisti un uzņēmēji. Šogad stendā paredzētas arī tūrisma uzņēmēju prezentācijas un momentloterija, kurā izstādes apmeklētājiem būs iespēja laimēt vietējā ražojuma izstrādājumus, brīvbiļetes Ģ. Eliasa Jelgavas Vēsture un mākslas muzeja apmeklējumam un citas noderīgas balvas.
 
Izstādē būs pieejami arī citi jauni tūrisma izdevumi – Zemgales praktiskā informācija tūristiem, Zemgales nozīmīgāko pasākumu plāns, Zemgales tūrisma karte un Jaunumu avīze. Tāpat izstādē būs pieejami arī citu Latvijas rajonu un pilsētu, kā arī Igaunijas, Lietuvas un citu valstu jaunākie tūrisma izdevumi, kas palīdzēs izplānot brīvdienu ceļojumus pa Latviju un ārzemēm.
Tūrisma izstāde „Balttour 2009” būs atvērta 6. un 7.februārī no pl. 10:00 – 18:00, bet 8.februārī – no pl. 10:00 – 16:00. Ieejas maksa – 6.februārī 6 Lati (profesionāļu diena), bet 7. Un 8.februārī – 4 Lati, skolēniem un pensionāriem – 2 Lati. Vairāk informācijas – www.bt1.lv/balttour
 
Savukārt, lai veicinātu informācijas materiālu izplatīšanu par Jelgavu un Jelgavas rajonu plašākā mērogā, nākamajā nedēļas nogalē no 13.-15.februārim Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centra darbinieki pirmo reizi pārstāvēs Zemgali kopējā Latvijas stendā Igaunijas tūrisma gadatirgū „Tourest 2009” Tallinā, bet no 27.februāra līdz 1.martam – Lietuvas tūrisma izstādē „Vivattour 2009” Viļņā.


Informāciju sagatavoja:
Vita Kindereviča,
Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centra galvenā speciāliste
tel. 63022751